До ради лізуть багато  заПРОДАНців з «Партії чарівного корита», - Максим Бурбак (+ВІДЕО)

До ради лізуть багато заПРОДАНців з «Партії чарівного корита», - Максим Бурбак (+ВІДЕО)

13.10.2015, 18:56

Народний депутат України Максим Бурбак відповів на питання журналіста «Мб», який попросив прокоментувати перебіг  виборчої кампанії у Чернівцях. Зокрема, оцінити списки кандидатів у депутати від різних політичних сил. Парламентар нагадав, що «Народний фронт» участі у виборах  не бере, передвиборчою агітацією особисто він не займається, сам не є кандидатом і до жодної ради не балотується. Тому може висловити лише своє суб’єктивне бачення виборчого процесу.  

Про це з прес-конференції повідомляє кореспондент BukNews.

-          Під час внутріпартійної дискусії щодо того чи брати «Народному фронту» участь у місцевих виборах були різні думки. Однак тепер,  коли ми побачили розклади всіх партій і їхніх кандидатів, що йдуть по Чернівцях, всі партійці кажуть: добре, що ми не беремо в цьому участі!  Тому що передвиборчої роботи кандидати майже  не ведуть. Я б робив усе трохи по- іншому.

-          Зараз пробую з’ясувати, хто з кандидатів йде по округу, де я проживаю. Поки що жодної агітації не бачив.  Поштова скринька порожня, макулатури немає… Кажете, Василь Дутчак  йде по моєму округу? Точно не мій кандидат! Я ще пам’ятаю молочний магазин, де тепер перукарня – це Василь Дутчак. Не знаю, хто по моєму округу балотується до обласної ради. Чимало маю питань до кандидатів в депутати Чернівецької обласної ради.

-          Як виборцю мені цікаво також подивитися на тих хто був, і хто знову йде.  Особисто для мене тестовими є два рішення депутатів чинної Чернівецької міської ради. Перше щодо незаконного усунення з посади Чернівецького міського голови з що проголосували 42 негідника. Друга ситуація – голосування по ситуації 2 грудня 2013 року. Коли 23 депутати вимагали від прокуратури притягнення до відповідальності студентів, які прийшли пікетувати Чернівецьку міську раду. До речі, зверніть увагу, зараз її може пікетувати хто забажає і справи за це прокуратура не порушує. Що ж тоді було?

-          Бачу, що колишні розійшлися по всіх партія. Хіба що за винятком ОпоБлоку, бо розуміють, що там шансів жодних…. Пригадуєте, як колись безпартійний Микола Федорук йшов від умовної партії чернівчан? То зараз усі йдуть від віртуальної партії запроданців. Побачите, як після виборів у міській раді буде формуватися група запроданців. І розійшлися по усіх партіях. Продали місто тоді, хочуть продавати далі. Припускаю, що назвуть свою депутатську групу «Запроданці в Чернівцях».  Буде цікаво.

-          Регіонали лізуть як таргани, через усе що можна. Лізуть, лізуть, лізуть… І нема на те ради. Це і кіцманські хруні, це одіозні представники політичного істеблішменту, які виступали на Антимайдані. А зараз нібито відроджені політики з новим демократичним обличчям знову ідуть до рад. Та ви там вже були. Прогнозую, що десь 30-40 відсотків знову зайде у ради, які відбули там вже по декілька скликань. Які пересиділи важкі часи і думають, що як назвалися тепер позафракційними, то всі забули, що вони були членами Партії регіонів. Всі чудово пам’ятають, хто де був, що говорив, коли не зрікався, що є членом  Партії  регіонів, казав, що підтримує Януковича і ніколи його не покине. Пам’ятають, які прізвища були на переговорному пульті колишнього секретаря Чернівецької міської ради, куди він першочергово дзвонив.  Пам’ятають де сидів єдиний в історії член виконкому, який мав власний кабінет у міській раді. Всі пам’ятають смотрящих, несмотрящих, всі пам’ятають журналістів, які захотіли стати політиками, але не стали ні тим і ні іншим.  Це дуже маленьке місто, де всі все знають. Може тому кандидатам і не потрібна агітація. Знаю, що у нас люди розумні і нічого цього не забули.

-          Щодо виборів Чернівецького міського голови, то вони пройдуть у два тури. Тому що є дуже багато кандидатів. Я ще не визначився, кандидати на мера на зустрічі мене ще не запрошували. Можу розкрити таємницю на минулих виборах я за Каспрука не голосував.  Був у відрядженні за кордоном. Чернівчани дуже розумні, разом ми пережили дуже буремні події. Мені буде прикро, якщо частина знову спокуситься обіцянками-цяцянками і бомбонами слащавих хлопчиків. А не підтримає тих людей,  які покажуть, що вони вже щось зробили, що будуть робити далі…  Погано – не погано, але в тих реаліях, з таким складом ради, робити було досить складно.  Коли депутатів потрібно було приводити до сесійної зали з кав’ярні. А тепер вони всі знову йдуть до ради. Це якась партія чарівного корита.

-          Якщо підсумувати, то коротко скажу так: якісний склад наступних місцевих рад буде набагато гіршим, ніж той що є зараз. Так, їх потрібно було міняти. Прикро, що молоді кандидати, з якими доводиться спілкуватися, не розуміють, в яку гру з ними грають. Вони думають, що молодість і те, що особисто вони не були депутатами, дозволить їм якісно змінити ситуацію в радах. Багато з них не пройдуть до рад. Прогнозую низьку явку виборців. Якщо ви взагалі не прийдете на вибори – це теж не позиція. Треба робити свій вибір, бо це наша спільна відповідальність за те, хто сидить  потім у радах. Прошу також людей не продавати свій голос, - звернувся до виборців народний депутат України Максим Бурбак.      

1


КОМЕНТАРІ (1)

Сір! ви щось дуже розперезалися перед мікрофоном. Все лізите і лізите! Якого хрена влізли у владу, для чого проводите ці вибори по якійсь новій системі,якщо після них буде ще гірший якісний склад?! Та ще й боягузливо ховаєтесь:" ми участі не брали..."Ганьбовисько! Тьху!

avatar

мишо

13 жовтня 2015 19:41