Кандидатка в мери Чернівців агітувала на педагогічній нараді в школі

Кандидатка в мери Чернівців агітувала на педагогічній нараді в школі

17.10.2015, 13:16

Кандидатка на посаду Чернівецького міського голови від політичної партії БПП «Солідарність» Наталія Якимчук провела агітаційну зустріч з педагогічним колективом під час наради в актовій залі школи № 27 без укладання договору оренди. Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ, який був присутній на заході.

Так, 15 жовтня в актовій залі ЗОШ №27, що розташована по вул. Воробкевича, 19, під час педагогічної наради Наталія Якимчук розповідала про передвиборчу програму, з якою йде на місцеві вибори, а її помічник роздавав всім присутнім агітаційні матеріали.

Спостерігач ОПОРИ поцікавився у директора школи Віктора Томяка чи був укладений договір оренди приміщення для проведення агітаційного заходу, як цього вимагає закону про місцеві вибори. Дізнавшись, що договір відсутній, спостерігач викликав міліцію для реагування на правопорушення. Представники правоохоронних органів, які прибули на виклик, відмовились писати протокол, але прийняли заяву спостерігача.

Сама кандидатка Наталія Якимчук не прокоментувала ситуацію, сказавши, що не впевнена чи все юридично правильно оформлено. Варто зазначити, що Наталія Якимчук свого часу закінчила старші класи ЗОШ № 27.

ВІДЕО https://www.youtube.com/watch?v=kHORSyeSzmc&feature=youtu.be

Відповідно до п.3 ст. 55 Закону України «Про місцеві вибори», місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право на договірній основі за рахунок коштів власного виборчого фонду орендувати будинки і приміщення усіх форм власності для проведення зборів, мітингів, дебатів, дискусій та інших публічних заходів передвиборної агітації. При цьому забороняється встановлення різних умов договору оренди приміщень з метою проведення заходів передвиборної агітації для різних кандидатів, місцевих організацій партій.

Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення.

Нагадаємо, що ОПОРА розробила додаток для смартфонів (АНДРОЇД), в якому міститься вся необхідна інформація про місцеві вибори 2015 року (додаток можна скачати за цим посиланням https://play.google.com/store/apps/details?id=org.oporaua.localelections )

Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

1