Івана Ринжука і чотирьох адвокатів, які його захищають, прокурор хоче змусити швидше читати 12 томів справи, бо 'йде затягування'

Івана Ринжука і чотирьох адвокатів, які його захищають, прокурор хоче змусити швидше читати 12 томів справи, бо "йде затягування"

22.09.2011, 22:21

"Щодо справи колишнього директора Калинівського ринку, приватного підприємства і директора ТОВ "Фінансово-інвестиційна компанія". Досудове слідство у справі завершено, - розповів журналістам на прес-конференції у четвер, 22 вересня, прокурор Чернівецької області  Петро Коваль. - Кримінальна справа налічує 12 томів. Додатково легалізовано відеозаписи, 4 відеокасети, DVD-диски і таке інше. На дачий час з матеріалами справи одночасно ознайомлюються як три обвинувачених, так і дев'ятеро їхніх захисніків. Чотири захисника у колишнього директора ринку. І відповідно три адвоката у приватного підприємства і два у директора ТОВ "Фінансово-інвестиційна компанія". Після  виконання  вимог статей 218, 221, а саме закінчення ознайомлення з матеріалами справи і вирішенням клопотань обвинувачених і їхніх захисників, справа буде направлена до суду. Про що я проінформую вас додатково. Слід зазничити, і я вже говорив про це з слідчим, на мою думку, йде затягування. Повірте, на слідстві я трохи розуміюся. Тому вже на наступному тижні думаю буде вирішене питання щодо нашого звернення до суду, щоб призначити термін, до якого обвинувачені та їх захисники мають завершити ознайомлення з справою. Щоб справу якомога швидше направити до суду для її розгялду по суті".