Іван Рибак розповів, як лісова рента може сприяти якісному та сучасному навчанню дітей ( + привітання з нагоди Дня вчителя)

Іван Рибак розповів, як лісова рента може сприяти якісному та сучасному навчанню дітей ( + привітання з нагоди Дня вчителя)

05.10.2018, 17:01

Напередодні професійного свята всіх освітян народний депутат України Іван Рибак ще раз привернув увагу колег до умов, в яких сьогодні доводиться працювати вчителям. А саме до необхідності покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів в нашій державі.

Крок за кроком, за підтримки Уряду та завдяки впровадженню реформи децентралізації ми ремонтуємо, будуємо, утеплюємо, оновлюємо та намагаємося забезпечити школи і дитячі садочки всім необхідним. Але потрібно шукати шляхи додаткового залучення коштів.

Наприклад, у Карпатському регіоні є можливість наповнювати місцеві бюджети за рахунок рентної плати за спеціальне користування лісовими ресурсами. Таким чином 20% надходжень може йти до обласного бюджету, а 80% - до бюджетів населених пунктів, де проводиться спецкористування лісресурсами. Це дасть змогу людям вирішувати проблеми своїх громад на місцях, зокрема, і питання забезпечення якісного та сучасного навчання наших дітей, - сказав з трибуни парламенту Іван Рибак. 

Щиро вітаю з Днем вчителя всіх освітян України!

Це свято має велике значення не тільки для тих, хто причетний до школи, але й для кожного українця. Саме школа загартовує нас, як особистостей, дає нам знання і поштовх, щоб утвердитися в житті.

Для мене це особливий день, адже це свято ще й моє домашнє. Я з родини вчителів і це дуже високий особистий ценз у підходах до життя. Проте, необхідність бути кращим, успішнішим, сильнішим, щоб не підвести батьків в очах однокласників, дуже пригодилися мені на життєвому шляху. За що я вдячний і їм, і всім моїм вчителям. Творчим людям з такими глибокими, теплими, мудрими очима і з такою сталевою витримкою.

Дорогі вчителі! Ваша наука дала дуже багато, бо сформувала в мені психологію лідера. Ви навчили перемагати та вміти програвати, але головне - ніколи не залишатися байдужим. Це важливі знання.

Сьогодні в Україні впроваджується реформа освіти. І нам треба зробити все, щоб Нова українська школа справді отримала високу якість, стала комфортною, теплою, безпечною, доступною, озброєною найновішими зразками комп'ютерної техніки та спортивним інвентарем. Щоб вона була потужною фабрикою з підготовки успішних українців.

Бо саме ви формуєте нову генерацію конкурентноздатних, освічених, талановитих, креативних молодих людей, покликаних зробити Україну успішною. Честь і хвала вам за це. Визнання вам від держави і вдячності від людей, поваги та любові від вихованців, домашнього затишку та благополуччя. Щастя вам, радості та барвистого моря квітів!

Іван Рибак, народний депутат України

1


КОМЕНТАРІ (1)

Наступним разом з трибуни Рибак почне нагадувати правила правописання. Такі клибокі мислі він проголосив цього разу! Ніби без нього ніхто не знав про таке наповнення бюджетів. Для Рибака справді - глибокі. Але навіщо він виперся на трибуну? 

avatar

Глибока мисля!

06 жовтня 2018 23:04