Іван Рибак:  Депутатська недоторканість необхідна для забезпечення демократії, якщо не хочемо перетворитися на авторитарну країну

Іван Рибак: Депутатська недоторканість необхідна для забезпечення демократії, якщо не хочемо перетворитися на авторитарну країну

04.10.2018, 09:50

Про діяльність головних антикорупційних органів України та про ставлення українського суспільства до них  з колегами в студії Телеканал ZIK говорив народний депутат України Іван Рибак.

- Щодо зняття депутатської недоторканності. Перш ніж приймати рішення, потрібно добре зважити всі “за” та “проти” під час розгляду цього питання.

 - Ще раз наголошую, депутатська недоторканність - це незалежність у прийнятті рішень. А це і є демократією і забезпеченням суверенітету держави. І українському суспільству потрібно це розуміти, - висловив переконання народний депутат України Іван Рибак.

 - Венеційська комісія не рекомендує позбавлятися депутатської недоторканності країнам з нерозвиненою демократією. Це є однією з передумов забезпечення демократії, якщо ми не хочемо перетворитися на авторитарну країну. Адже ніхто не може бути певним, що наприклад, на президентських виборах 2024 року буде обрано не авторитарну людину, яка намагатиметься узурпувати владу, що Україна вже мала.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ще не бачив порядного депутата, з якого б намагалися зняти недоторканість.  Його піл час масового вбивства застагнуть, а він буде кричати що то політичні переслідування. На зону ж не хочеться. 

avatar

Джейкоб

04 жовтня 2018 14:46