'Нарешті відірвалися від Москви': Іван Мунтян прокоментував отримання Томосу та заколядував на Різдво з краянами во славу Спасителя

"Нарешті відірвалися від Москви": Іван Мунтян прокоментував отримання Томосу та заколядував на Різдво з краянами во славу Спасителя

10.01.2019, 14:50

Багатоголоса буковинська Різдвяна коляда.

Разом з краянами голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян прославив народження Спасителя, який прийшов на цей світ, аби врятувати людство та дати нам надію на вічне життя.

- Сердечно дякую усім друзям за щирі Різдвяні вітання! Навзаєм бажаю усім миру, родинного затишку, добробуту, Божої ласки, а також веселих прийдешніх свят. Нехай благодать народженого нині Ісуса Христа зійде на кожного, хто відкрив для Нього своє серце! Христос народився! - подякував колядникам Іван Мунтян. 

 Напередодні голова крайового парламенту Іван Мунтян мав високу честь привітати буковинських всечесних отців, вірян храму Різдва Христового Православної Церкви України, а разом з ними – і всіх буковинців зі світлим святом Різдва, а також з визначною подією як для православних, так і для всіх українців – надання томосу помісній православній церкві. 

- Вважаю цю подію знаковою не тільки для духовного життя нашої країни, але й для її національної історії загалом, - заявив Іван Мунтян. -  Адже два дні тому ми нарешті відірвалися від Москви і офіційно затвердили духовну незалежність України. Знаю, що до цієї без сумніву великої перемоги доклалися безліч парафіян і священиків, безліч світських людей, людей інших конфесій – своїми діями, молитвами, вірою. 

- Тож побажав усім нам веселих та змістовних Різдвяних свят, міцного здоров’я, щастя, рясних Господніх благословень, усіх земних благ, наснаги та успіхів у житті та щоденній праці на благо Буковинської громади та українського народу, задля зміцнення нашої незалежної Батьківщини! Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Героям Слава!

1