Іван Мунтян: Свято, яке варто відзначати

Іван Мунтян: Свято, яке варто відзначати

28.06.2014, 20:21

Шановні буковинці!

Попри складні, навіть трагічні часи, маємо сьогодні свято, яке варто відзначати.

Саме зараз, через важкі випробування прийшло до нас усвідомлення того, що Конституція – це не просто книжечка з деклараціями. Що Основний Закон має відповідати реаліям сучасності і бути бездоганним, а головне – його треба дотримуватися. Тож День Конституції залишається саме тим святом, яке є «практичним», «прикладним», і яке має нагадати суспільству, що саме воно має брати участь у вдосконаленні Конституції і таким чином вирішувати своє майбутнє.

Конституція потребує змін. І цей новий суспільний договір між владою і громадянами мусить бути широко обговорений фахівцями, експертами, громадськими діячами, законотворцями. Упевнений, що після того, як український народ щойно героїчно відбив спроби узурпації влади попередньою злочинною владою - інакшого шляху, аніж широке громадське обговорення змін до Конституції, немає.

Тож щиро вітаю вас, краяни, з цим державним святом, яке насправді є важливим для кожного з нас. Бажаю, аби ми всі докладали зусиль до того, аби Основний Закон виконувався однаково всіма, незалежно від доходів і посад. Нехай він стане тією основою, яка забезпечить рівні умови для добробуту громадян у сильній і квітучій державі.

З повагою

голова обласної організації партії ВО «Батьківщина»                                                           Іван Мунтян

1