Іван Мунтян привітав з ювілеєм свого шкільного вчителя, який навчив його любити малу батьківщину

Іван Мунтян привітав з ювілеєм свого шкільного вчителя, який навчив його любити малу батьківщину

31.01.2019, 22:16

Сьогодні голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян розпочав день із надзвичайно приємної події: разом із представниками місцевої громади, педагогічного колективу, ветеранського активу та вихованцями своєї рідної Опришенської школи поздоровив з поважним 85-річним ювілеєм Пантелея Георгійовича Білецького – свого учителя, який присвятив школі 40 років свого життя, викладав історію, географію, захист Вітчизни та обіймав посаду директора.

Звертаючись до присутніх, Іван Мунтян наголосив, що Пантелей Георгійович дав дорогу в життя багатьом своїм учням та випускникам, які самореалізувалися та досягли успіху. Окрім того, за роки роботи в школі Пантелей Георгійович заснував музей історії села, який містить немало цінних для вивчення історії рідного краю експонатів.

Посадовець відзначив, що завдяки його науці він завжди пам’ятає про рідні Опришени та рідну школу. Так, свого часу побудував у селі асфальтну дорогу, ініціював та опікувався будівництвом нового корпусу нашої школи, також долучився до будівництва місцевої церкви.

Іван Мунтян подякував Пантелею Георгійовичу за науку, багаторічну сумлінну працю та значний особистий внесок у виховання молоді. Побажав міцного здоров’я, Божої ласки та довгих років життя. Відтак вручив Почесну відзнаку обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

1