Іван Мунтян прокометував можливість створення коаліції з «Рідним містом», представникам якого закидають підкуп виборців (+ВІДЕО)

Іван Мунтян прокометував можливість створення коаліції з «Рідним містом», представникам якого закидають підкуп виборців (+ВІДЕО)

03.11.2015, 19:30

Голова Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян відповів на питання BukNews про можливість створення більшості у складі новообраної міської ради з переможцем виборів - партією «Рідне місто». Лідер обласної парторганізації також прокоментував прогнози близьких до «Рідного міста» громадських активістів про можливе спільне голосування депутатів від «Батьківщини» і «РМ» за секретаря Чернівецької міської ради, всупереч волі чинного мера.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

-          "Батьківщина" завжди мала свою команду і своїх кандидатів, готових будь-коли взяти на себе відповідальність. І одночасно виставити своїх кандидатів майже на всі посади в області і взяти на себе відповідальність перед громадаю. Щодо підтримки на посаду секретаря міської ради того чи іншого кандидата, то з конкретними пропозиціями до нас ще ніхто не звертався. Щодо об’єднання з кимось, то як в обласній, так і в міській раді "Батьківщина" має право взяти таку ініціативу на себе. Тому що ми маємо великий досвід роботи у відповідних радах. І готові і далі нести відповідальність. 

-          Ми поки що не знаємо, чи готові ми піти на те, що нам десь хтось там буде щось пропонувати - об'єднатися. Ми, як політична сила, готові, щоб всі демократичні сили об'єдналися біля нашої політичної сили. І ми готові їх підтримувати і надати їм методичну, політичну підтримку, поділитися нашим політичним досвідом. І ми готові надалі нести відповідальність. Хто готовий підтримувати нас, як політичну силу, яка першою була і на Майдані, і вийшла з ініціативою щодо вступу України в ЄС - якщо є такі депутати, які будуть нас підтримувати у цих напрямках, то ми дійсно готові з ними разом підтримувати ці принципи.

- Я вважаю, що вже настав час, якщо люди вже довірили відповідним політичним силам на виборах, я не говорю про тих, що займалися брудними технологіями,  якимось чином об'єднати усіх. Тому що люди вже стомилися від розбрату і суперечок. Потрібно реально об'єднатися і вже почати робити щось для людей, а не ділити крісла. Пригадуєте, як після Революції Гіності, я заявив, що відмовляюся від посад в ОДА? Хоча мав  реальну змогу їх отримати. Зробив це, щоб показати, що ми не боремося за посади. Якщо люди нам довіряють, то ми готові тоді працювати. 

КОМЕНТАР ПОЛІТОЛОГА:

Продуктивність роботи оновленого депутатського складу Чернівецької міськради в першу чергу залежить від того, наскільки швидко сформується нова депутатська більшість.

Проте, на думку політолога Ігоря Бабюка, вона сформується не швидко. Про це він сказав у коментарі журналісту molbuk.ua

"Як працюватиме нова міськрада, залежить від того, наскільки швидко сформують депутатську більшість. Чи це буде промерська, чи антимерська більшість, наразі невідомо. Але якась більшість мусить бути – якась кількість депутатів, які одноголосно ухвалюватиме якісь рішення, - каже він. - Від того залежить те, наскільки оперативно працюватиме новостворена міська рада і вирішуватиме проблеми міста. Але я боюся, що цю більшість не вдасться сформувати так швидко, як би цього хотілося. На перших порах, швидше за все, формуватиметься ситуативна більшість. А про монолітну більшість можна буде говорити тоді, коли будуть поділені всі посади у міській раді та департаментах".

1