Іван Мунтян підписав проектну угоду з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ

Іван Мунтян підписав проектну угоду з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ

01.07.2016, 19:15

Презентація проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Підтримка реформи децентралізації в Україні» відбулася сьогодні, 1 липня, за участю національного та регіонального координаторів Катлін Крюгер та Юлії Грицку-Андрієш, а також голів новостворених об’єднаних територіальних громад.

«Нині на теренах області створено перші 10 об’єднаних територіальних громад, які у непростих умовах здобувають власний досвід реального самоврядування. Так, вони отримали право на адресні державні субвенції та одержання 60 відсотків зібраних на території громади податків на доходи громадян. Ще 12 майбутніх об’єднаних громад перебувають на етапі створення. Але матеріальна сторона справи не є головною. Набагато важливішою є можливість для місцевих громад самостійно, не озираючись на реакцію Чернівців та Києва, вирішувати свою долю та розпоряджатись наявними ресурсами», – відзначив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, звертаючись до учасників зібрання.

Відтак, керівник представницької влади регіону та національний координатор проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Підтримка реформи децентралізації в Україні» підписали відповідну проектну угоду, в рамках якої передбачається покращити якість надання публічних послуг, запровадити місцевий фінансовий менеджмент, а також удосконалити взаємодію об’єднаних територіальних громад.

                                                       Джерело: Прес-служба обласної ради

1