У День Соборності України Іван Мунтян нагородив чотирьох захисників-кіборгів Донецького аеропорту «За заслуги перед Буковиною» (посмертно)

У День Соборності України Іван Мунтян нагородив чотирьох захисників-кіборгів Донецького аеропорту «За заслуги перед Буковиною» (посмертно)

22.01.2018, 21:56

Проголошення Акту Злуки стало втіленням заповітної мрії багатьох поколінь українців. На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян, звертаючись до учасників урочистих зборів, що відбулися з нагоди Дня Соборності України у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка сьогодні, 22 січня.

«Дев’яносто дев’ять років тому проголошення Акту Злуки стало втіленням заповітної мрії багатьох поколінь українців. Прикметним є й те, що об’єднанню Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки передувало Буковинське віче, учасники якого також висловили своє бажання жити у єдиній, соборній та неподільній Українській Державі. Але тоді, на жаль, зусилля прибічників Соборної України не були втілені в життя: надто вже чисельними, сильними та підступними були вороги української державності… Нині від тих буремних подій нас відділяє майже століття. Разом з тим, як і сто років тому, ворожі сили знову прагнуть роз’єднати наш народ та зазіхають на територіальну цілісність нашої держави. Але цього разу десятки тисяч кращих синів та доньок України зі зброєю в руках дали гідну відсіч російським окупантам. Тож закликаю усіх бути гідними подвигів наших Героїв та спільно розбудовувати заможну незалежну Українську Державу!», – відзначив керівник представницької влади регіону Іван Мунтян.

Відтак за оборону Батьківщини, виявлену мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України посадовець нагородив (посмертно) Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною» чотирьох захисників Донецького аеропорту Володимира Бузенка, Олександра Боднарюка, Юрія Кушніра та В’ячеслава Мельника.

- Подякував їхнім мамам за те, що віддали державі найдорожче… Вірю, що бойовий шлях цих воїнів, їх мужність та героїзм надихатимуть прийдешні покоління патріотів та захисників України на не менші подвиги! - сказав Іван Мунтян. 

Іван Мунтян також вручив Почесну відзнаку обласної ради «За заслуги перед Буковиною» митрофорному протоієрею Української Православної Церкви Київського Патріархату Борису Яриковському, отцю-капелану Української Греко-Католицької Церкви Івану Гопку та волонтеру ВО «Буковина – українському війську» Галині Абрам?юк. Інших достойників з нагоди свята голова крайового парламенту Буковини відзначив Почесними грамотами Чернівецької обласної ради та цінними подарунками.

1