Іудейська громада Буковини розпочала святкування Хануки

Іудейська громада Буковини розпочала святкування Хануки

27.11.2013, 23:14

Сьогодні, 27 листопада, на Театральній площі обласного центру була встановлена головна Мінора Чернівців, на якій рабин Буковини Менахем Мендель Гліцнштейн запалив першу ханукальну свічку. Про це повідомляє прес-служба ОДА. 

Традиційно до відзначення свята вогню, світла та радості долучився голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. «Я вже третій рік поспіль беру участь у запалюванні першої ханукальної свічки. Мені приємно цього вечора бути разом з усією єврейською громадою нашого краю та спільно відзначати одне з найбільших іудейських свят - Хануку», - сказав керівник виконавчої влади краю під час спілкування із журналістами.

Як зауважив Михайло Папієв, протягом усіх днів святкування у молитвах згадується чудо Хануки та проголошується перемога малих над великими, слабких над сильними, світла над пітьмою. «Саме цього я бажаю іудейській громаді Чернівецької області та всім буковинцям – добра, миру, світла, перемоги та віри в успішне майбутнє нашого краю та України», - додав він.

Ханукальні свічі на Мінорі у Чернівцях запалюватимуть протягом усіх восьми днів свята і, за традицією, вони повинні горіти не менше 30 хвилин після настання темряви.

Фото Ярослава Левицького та прес-служби ЧОДА

1


КОМЕНТАРІ (2)

А те, что слева обрезанные ?

avatar

Мойша

27 листопада 2013 20:23

А че недоразумению кипу не дали? А то стоит в пидарке в синагоге. Нехорошо это!

avatar

пщпф

27 листопада 2013 21:44