«Інклюзивно-ресурсний центр» Герцаївської райради обслуговуватиме 65 юних мешканців району з особливими освітніми потребами

«Інклюзивно-ресурсний центр» Герцаївської райради обслуговуватиме 65 юних мешканців району з особливими освітніми потребами

30.12.2018, 16:21

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян честь долучитися до свята відкриття особливого навчально-виховного закладу в м. Герца – комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Герцаївської райради.

Це не звичайне дитяче свято, яких у ці дні маємо багато, це успішний початок великого і складного шляху. Центр забезпечить надання якісних освітніх послуг діткам з особливими освітніми потребами. 

- Тішуся разом з батьками 65-ти юних мешканців району, яких буде обслуговувати центр, бо кожна дитина має право на освіту і на те, щоби здобувати її разом з іншими, адаптуючись до життя в суспільстві. З ними працюватимуть шестеро педагогічних працівників: практичний психолог, два логопеди, реабілітолог, дефектолог і, звісно, директор. Відтепер інклюзія на Герцаївщині – в дії. Як, зрештою, і загалом на Буковині – адже інклюзивно-ресурсні центри наразі створені в усіх районах нашої області, - розповів Іван Мунтян. 

- Варто відзначити, що капремонт приміщень центру площею 90 кв. м здійснений за рахунок місцевого бюджету – за 300 тис. грн. Ще 200 тис. виділені на облаштування установи із субвенції державного бюджету місцевим бюджетам, за ці кошти закуплені меблі та обладнання. 

- Тут діти будуть соціалізовуватися, а вся наша система освіти вчитиметься разом з ними – враховувати індивідуальний підхід до потреб та освітніх запитів кожної дитини, долати соціальну ізольованість, залучати кожного у життя громади. Упевнений в їхньому успіхові!

- Тож привітав педагогічний, учнівський і батьківський колективи з новорічно-різдвяними святами, які тривають, побажав усіх земних благ, здоров’я, щастя, миру та процвітання і великої Божої ласки.

1