Ігор Бабюк: У парламенті є шанс появи молодих і нових облич

Ігор Бабюк: У парламенті є шанс появи молодих і нових облич

21.09.2014, 15:20

- За законом та Конституцією, будь-хто має право балотуватися до Верховної Ради. Але люди покажуть, хто більш гідний представляти громаду там, а хто менше цього заслуговує. Відверто кажучи, деякі висуванці мене щиро здивували. Не думав, що Василь Філіпчук буде йти на вибори. Також дивні намагання повернутися у політику Георгія Філіпчука. Не думав, що партію Ляшка в області представлятиме Горук. В принципі, більш-менш адекватною кандидатурою є Бурбак. Але дивує округ, на якому він балотується - Хотин. Він не працював там і незрозуміло, яким чином планує вигравати. Так можна проаналізувати чи не кожного кандидата, - каже директор Буковинського центру виборчих технологій Ігор Бабюк.

- Щодо представників старої влади. То я би рекомендував виборцям оцінювати їхні дії. Є прихильники і члени партії регіонів, які брали участь у каральних заходах, інша річ, коли людина є гарним господарником. Але люди повинні аналізувати минуле кандидата. Оцінка за попередні дії. Тиким має бути мірило.

Є, звісно, кандидати, які шукають теплі місця. Вони прилаштуванці і будуть комфортно почуватися за будь-якої влади чи політичної сили.

Приємно, що у парламенті є шанс появи молодих і нових облич. Є сподівання, що вони зможуть поміняти тенденцію і вплинути на ситуацію, - зауважив експерт.

Джерело:  vidido.ua

Хто та за яким округом йде на вибори до парламенту від Буковини

На в.о. №201 у Чернівцях йтимуть: Микола Федорук від «Народного фронту», Назар Горук від Радикальної партії Олега Ляшка, Наталія Якимчук від блоку Петра Порошенка, Юрій Бурега від ВО «Батьківщина». Можливо, ще підуть якісь самовисуванці. Але вони не вплинуть на хід виборчої кампанії. З усього цього списку можна зробити висновок: Миколі Федоруку знову створили комфортні умови для перемоги. Ніби домовилися між собою. І нема на це ради.

На в.о. №202 (Кіцманський, Вижницький, Путильський та частина Сторожинецького районів) на вибори підуть знані та незнані політики. Зокрема, Олександр Фищук від «Народного фронту», Іван Рибак від блоку Петра Порошенка, Георгій Філіпчук від ВО «Батьківщина», Василь Філіпчук від «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка. Усі інші плутатимуться під ногами та у списках і суттєво не впливатимуть на результат.

На в.о. №203 (Новоселицький, Герцаївський, Глибоцький, частина Сторожинецького та Садгірського районів) підуть за мандатом Віорел Ястремський від «Народного фронту», Григорій Тиміш від блоку Петра Порошенка, Іван Семенюк — самовисуванець та Микола Гладчук — самовисуванець. Тільки за умови, якщо висунуться Попеску і Бауер, вони матимуть змогу вплинути на розклад сил на цьому окрузі.

Як не дивно, а найзапекліші політичні виборчі баталії перемістилися з Буковини на Бессарабію (округ №204). Тут уже висунулися одні з найпотужніших політиків місцевого та київського рівнів. А саме: Максим Бурбак від «Народного фронту», Володимир Куліш від блоку Петра Порошенка, В’ячеслав Добровольський від ВО «Батьківщина», Василь Козак — самовисуванець, Артем Семенюк — самовисуванець.

Можлива поява на окрузі першого космонавта України, Героя України Леоніда Каденюка, якого підтримує низка політичних партій та громадських організацій, серед яких вирізняється аграрно-селянська ініціатива ВО «ЗАСТУП».

Вибори обіцяють бути цікавими.

Петро КОБЕВКО, шеф-редактор газети "Час"

Джерело:   газета "ЧАС"

1


КОМЕНТАРІ (3)

Несподіванкою для мене стала кандидатура Назара Горука. Приємно, що Горук нарешті складе конкуренцію Федоруку. Дорогу молодим.

avatar

Guliver

21 вересня 2014 16:46

Такі патріоти як Георгій Філіпчук потрібні ще в політиці щоб допомагати молодим  і ми за нього віддамо свої голоси.

avatar

202 округ, виборці

21 вересня 2014 18:24

Від перестановки доданків сума не міняється

avatar

Микола

22 вересня 2014 12:57