І ви будете стверджувати, що саме з таким виразом обличчя робляться добрі справи? (спроба фізіогноміки)

І ви будете стверджувати, що саме з таким виразом обличчя робляться добрі справи? (спроба фізіогноміки)

01.05.2014, 19:11

Політики часто ображаються на журналістів: дорікають заангажованістю, звинувачують в упередженості, перекручуванні позиції. Словом, вимагають бути тільки підставкою для мікрофона - ретранслювати їхні "мудрі" думки, а не аналізувати, інтрепретувати зроблене й сказане. Щось довести такому політику, зазвичай, дуже складно, а то й неможливо. Але дякувати ще існує невмируще мистецтво фотожурналістики. Часто занедбане, недооцінене. Хоча ті ж таки професійні фотографи добре знають: хороший майстер може передати на знімку більше, ніж дехто спроможеться виразити словами. Навіть  "запах", який в'їдається і в фотоапарат, і в людину, хороший фотограф знає як передати. 

На останній сесії Чернівецької міської ради Василь Салига зробив такий знімок. (Опубліковано в газеті "Молодий буковинець"). Тій самій сесії, щодо якої збіглася думка всіх незаангажованих спостерігачів - це була безсоромна (бо стосувала стариків) передвиборча маніпуляція мільйонерів задля збереження свого впливу в політиці. 

Звісно, знайшлося чимало таких, які - "ах, обмануть меня не трудно! Я сам обманываться рад ..." - почали виправдовувати організаторів цього принизливого для людської гідності дійства. 

Buknews висловив своє бачення того, що насправді відбулося в ратуші. І не має наміру повторюватися. Нехай замість слів промовляють зображення.

 

На фото депутати Бешлей, Чинуш і Чесанов (зліва - направо) кричать на секретаря Чернівецької міської ради Ярослава Кушнірика

І ви будете стверджувати, що саме з таким виразом обличчя робляться добрі справи? Пригадуєте, що казав той самий Мюнхгаузен про вираз обличчя? 

- Умное лицо - это еще не признак ума господа. Все глупости на земле делаются именно с этим выражением лица. Улыбайтесь, господа, улыбайтесь! 

Закушені зуби депутата Бешлея виказують його наміри краще за стоси списаного паперу: він ледве стримується, щоб не вдарити секретаря міської ради Кушнірика. Схилена трохи вперед і нагнута вниз голова депутата Чинуша - так само виразний знак. 

До слова, за багатогодинними суперечками навколо проїзних якось не дійшли руки відзначити спокійну гідність і витримку, з якою вів себе в екстремальних умовах секретар міської ради.  Хоча вираз обличчя і комплекція деяких його опонентів, здавалося, не віщувала тендітному в.о.мера Чернівців нічого доброго. Тим більше, що деякі з цих "народних захисників" вже відомі своїм ганебним рукоприкладством. 

Ви можете собі уявити таким Махатму Ганді, який з такими перекошеним люттю обличчям захищає співвітчизників від свавілля англійців?

Той, чиї помисли чисті, в наміри - щирі, випромінює впевненість, а не лють і агресію. 

Ні, це швидше вишкір звіра! Це погляд загнаних за червоні прапорці хижаків. Їх розум паралізує жах, тому вони агресивні і небезпечні. Адже інстинкти підказують: треба за будь яку ціну, не зупиняючись перед жертвами, вирватись з пастки. Щоб і далі безкарно промишляти у місті. 

Тот самый Мюнхгаузен. Финальная сцена.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Зелений, Циган і Повія пробують наїхати на Кушнірика... безрезультатно)))

avatar

)))

01 травня 2014 16:50

.....наїхали на таку саме,якщо не гіршу повію

avatar

бу га га га

01 травня 2014 17:10

Головне, що повійна сутність Бешлея  сприймається вже як доконаний факт. Оце, бу га га га)))))))))))))

avatar

До бу га га га

01 травня 2014 17:38

та мені по барабану я з ними дітей не хрестив і нічого спільного не маю

вони такі самі повії як ті хто називає себе в чернівцях журналістами,а за бабло і хуй посмокче їм всім

avatar

бу га га га

01 травня 2014 17:44

Браво!!! Чудове фото, що передає всю сутність "добрих справ" політичних клоунів. А категорія "сутність" нерозривно пов`язана із категорією "явище" (політичні повії і клоуни).

Це єдність відмінного : сутність завжди прихована за явищем.))) Сутність завжди виступає як внутрішній зміст явищ, прихований від безпосереднього сприйняття.

 

avatar

it's Sony

01 травня 2014 22:40