Гуцульське 'Яблуко в тайстрі' буковинки Валерії Чорней презентують на Сході України

Гуцульське "Яблуко в тайстрі" буковинки Валерії Чорней презентують на Сході України

21.11.2016, 18:02
На книгоманів із Харкова, Дніпра, Краматорська та Слов’янська чекає презентація книги «Яблуко в тайстрі» буковинки Валерії Чорней. Унікальний гірський Всесвіт, описаний у книзі Валерії, відкриється перед глядачами Сходу через неповторну музику дримби, літературне читання та фотокіно.
 
Приїздом Валерії опікуються мешканці Сходу, котрі зацікавилися презентацією патріотичної книги у своєму регіоні.
 
- Люди у нас нині дуже спраглі на гарну книжку та автора, - розповідає учитель Краматорської ЗОШ №11, координатор проекту "Вся Україна читає дітям", організатор проетку "Кальміюс", популяризатор української сучасної книги на Сході України Оксана ПРОСЕЛКОВА. - Роман Валерії прочитала на одному подиху, відчула, як він лікує від важкої духовної втоми. У нас люблять автора послухати, а тому вирішили, що за один день відбудеться одразу три презентації Валерії: в університеті Слов'янська, бібліотеці та медійному центрі Краматорська. Дочитуючи роман Валерії, можу сказати, що це вражаючий твір. Роман чуттєвий, міфічний і глибокий, як чорна гуцульська земля.
 
- Книга народжувалася у моїй душі усе життя, - говорить Валерія Чорней. - Адже роман-містерія «Яблуко в тайстрі» є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Роман присвячений пам'яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни. 
 
Презентації відбудуться:
_________________
24 листопада – Харків, 18:00 Книгарня «Є», (вул. Сумська,3) 
Модерує Юлія Ілюха
_____________________
25 листопада - Слов'янськ, 12:00 Донбаський державний педагогічний університет, ауд. 209.
(вулиця Генерала Батюка, 19) Модерує Віктор Разживін
 
25 листопада - Краматорськ, 14.00 Центральна міська бібліотека для дітей ім Пушкіна (вул.Паркова, 14) Модерує Оксана Проселкова
 
25 листопада - Краматорськ, 16.00 Антикризовий медійний центр (вул. Героїв України, 31)
_______________
26 листопада - Дніпро, 17:00 Книгарня «Є» (вул. Глінки, 15) 
Модерує Надійка Вовк
1