Губернатори нової влади. Хто вони? Буковина ще чекає...

Губернатори нової влади. Хто вони? Буковина ще чекає...

04.03.2014, 23:54

В.о. президента Україна призначив 19 нових голів ОДА.

Після обіду в неділю на сайті в.о. президента почалися з’являтися укази про звільнення голів обласних державних адміністрацій та призначення замість них нових керівників ОДА.

Призначення відбувалися в алфавітному порядку. Нова влада замінила 19 очільників областей. Запоріжжя, Луганщина, Одещина, Черкащина, Чернігівщина та Буковина, очевидно, ще чекають своїх нових керівників.

ВВС Україна публікує короткі портрети новопризначених губернаторів – як партійним функціонерів, так і олігархів.

Захід

Головою Волинської ОДА став 53-річний Григорій Пустовіт. Він народився у Дубні, що на Рівненщині, закінчив Ленінгардське вище загальновійськове командне училище.

З 1981 по 2004 рік – служив у Збройних силах. Після звільнення у відставку очолив Луцьку міську організацію союзу офіцерів України, а згодом – міську організацію партії "Батьківщина". Після місцевих виборів 2010 року став секретарем Луцької міської ради. З травня минулого року є головою обласної організації "Батьківщини".

Новим закарпатським губернатором став 31-річний Валерій Лунченко. Народився він в Хусті, закінчив Дрогобицький педуніверситет, Угорський національний інститут та Харківський національний автодорожній університет.

З грудня 2009 року очолював Хустську міську організацію "Фронту змін", згодом – був обраний до Закарпатської облради, а після останніх парламентських виборів потрапив до Верховної Ради з 61-го місця списку "Батьківщини".

Губернатором Прикарпаття став Андрій Троценко. Він народився у 1975 році, є депутат обласної ради від фракції "Батьківщина". Очолює в ній постійну комісію з питань екології, раціонального природокористування та розвитку туризму.

Головою Львівської ОДА стала депутат парламенту від партії "Свобода", голова парламентського комітету з питань екології Ірина Сех. Їй 43 роки, вона народилася на Львівщині, закінчила Тернопільський педінститут та юрфак Львівського університету.

Керівником Рівненської ОДА призначено 36-річного Сергія Рибачка. Він є викладачем Острозької академії та заступником голови Рівненської обласної організації партії "Свобода" та депутатом Острозької міськради від цієї ж політичної сили.

Головою Тернопільської ОДА призначено 36-річного депутата парламенту від "Свободи", місцевого уродженця та керівника місцевої парторганізації Олега Сиротюка. Він закінчив Тернопільську академію народного господарства, у парламенті був заступником голови комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування.

Центр

Керівником Київщини став Володимир Шандра, який двічі входив до Кабінету Міністрів

Головою Вінницької ОДА став Анатолій Олійник. Він народився у 1959 році на Вінниччині, закінчив Одеський державний університет імені Мечникова.

Під час президентства Віктора Ющенка очолював Томашпільську районну держадміністрацію, що на Вінниччині. Після місцевих виборів 2010 року очолив тамтешню районну раду.

Головою Житомирської ОДА став 38-річний місцевий уродженець Сидір Кізін. Він навчався на юридичному факультеті Львівського держуніверситету. Протягом останніх десяти років займається адвокатською діяльністю. Очолює обласну організацію партії "Свобода".

У січні цього року його та депутата від "Свободи" Андрія Іллєнка було побито у центрі Києва – обоє назвали цей інцидент провокацією влади, а міліція тоді не виключила, що їх побили їхні ж однопартійці.

Новим губернатором Київщини став 51-річний Володимир Шандра. Він закінчив Московський інженерно-фізичний інститут та Національну академію управління.

До політики прийшов, очоливши у 2004 році Хмельницький штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка. Був міністром промислової політики у першому уряді Юлії Тимошенко та міністром з надзвичайних ситуацій у її другому Кабміні.

Новим головою Кіровоградської ОДА став 50-річний Олександр Петік. На початку 2000-х очолював комісію Київради з питань самоврядування та інформаційної політики, а також Головне управління з питань внутрішньої політики КМДА.

Полтавським губернатором став 56-річний Віктор Богайчук. Він є депутатом Кременчуцької міської ради від партії "Свобода", очолює наглядову раду ТОВ "АВМ АМПЕР", котре виробляє електротехнічне обладнання.

Керівником Сумської ОДА став 40-річний Володимир Шульга. Він закінчив Сумський державний педінститут, з 1997 по 2009 року був головний редактором обласного тижневика "Прес-інформ", потім – керує еколого-правовим центром "ЕкоПраво-Суми".

На минулих парламентських виборах, балотуючись від "Батьківщини", переміг у мажоритарному окрузі в обласному центрі. У нинішній Раді очолює підкомітет з авіаційного транспорту профільного комітету.

Південь і Схід

Донецьким губернатором став Сергій Тарута, який входить до рейтингу найбагатших громадян України

Головою Дніпропетровської ОДА став 51-річний Ігор Коломойський. Співвласник групи "Приват" є одним з найбагатших людей України. Ще напередодні оглядачі прогнозували, що призначення губернаторами великих бізнесменів, котрі мають авторитет та відповідні ресурси, здатне стати стримуючим чинником для можливих сепаратистських рухів у південних та східних регіонах країни.

Не виключено, що під цим самим кутом зору потрібно розглядати призначення на посаду керівника Донецької ОДА голови ради директорів корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Сергія Тарути.

Український Forbes оцінює статки пана Коломойського у 2,4 млрд доларів, Сергія Тарути – у 597 млн доларів.

Губернатором Луганщини призначено Михайла Болотських, який народився у 1960 році в Білгородській області Росії. Він закінчив Харківське гвардійське вище танкове училище. У середині 90-х брав участь у миротворчій місії в колишній Югославії.

З 2005 року працює в структурі міністерства надзвичайних ситуацій, був заступником і першим заступником міністра. З грудня 2012 року очолює Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Губернатором Миколаївщини став 56-річний Микола Романчук. Він народився на Миколаївщині, закінчив Миколаївський кораблебудівний інститут.

З 1996 року очолює Миколаївський суднобудівний завод (нині – ВАТ "Дамен Шип’ярдс Океан"). У 2007 році отримав звання Героя України. У ході останніх парламентських виборів входив до виборчого списку партії "Батьківщина", однак його 153-тя позиція у виборчому списку не дала йому змоги потрапити до парламенту.

Головою Харківської ОДА став 43-річний Ігор Балута. Він закінчив Харківський медінститут і Харківський регіональний інститут Національної академії держуправління. Місцеві ЗМІ називають його соратником Арсена Аваковаа: в часи, коли нинішній глава МВС керував Харківщиною, пан Балута очолював головне управління праці і соцполітики ОДА. На останніх місцевих виборах його було обрано до обласної ради від "Батьківщини".

Губернатором Херсонщини став 53-річний Юрій Одарченко. Він закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут. З 2005 року очолював Херсонську обласну організацію партії "Батьківщина", з 2011-го – столичну організацію цієї політичної сили. Є депутатом парламенту від "Батьківщини" з 2006 року.

Святослав Хоменко
ВВС Україна

www.bbc.co.uk

1


КОМЕНТАРІ (5)

)1

avatar

Не байдужий Роман

05 березня 2014 14:05

Дуже цікаво спостерігати за визначними особами, яких раніше «ніхто ніколи не чіпав», а саме за долею славнозвісного колишнього генерального директора КП МТК «Калинівський ринок»  Івана Ринжука, якого нагадаємо, 16 квітня 2011 рокубуло затримано правоохоронцями за отримання хабара в 250 тисяч доларів США. Як відомо таку колосальну суму останній наслідував за оформлення документів на передачу торговельного об’єкта, розташованого на території ринку.

            Всіх зацікавлених запевнювали в тому, що вихід на волю Ринжука не означає, що колишній директор «Калинівського ринку» уникне правового переслідування з боку компетентних органів, однак ми бачимо, що кругова порука своє діло знає. Спочатку центром події був суддя Шевченківського районного суду Богдан, який за певну грошову винагороду звільнив чиновника під заставу в 250 тисяч гривень, не зважаючи на те, що сума хабара значно перевищує і поряд з цим в Садгірському райсуді розглядається ще одна кримінальна справа по обвинуваченню Ринжука за ч. 5 ст. 191 кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом  зловживаючи службовим становищем).

Таким чином переслідування Ринжука Івана в рамках правового поля розпочалося в Монако, ініціатором переслідування став молодий завзятий суддя Тріска Андрюша, у якого і перебуває дана кримінальна справа. Останній вирішив, що злочинець Ринжук повинен витратити гроші здобуті злочинним шляхом на нього, його забаганки та в першу чергу на відпочинок Тріски, перед розглядом такої тяжкої справи. От і відпочили хлопці на повну із застосуванням жіночої уваги, відвідування гарних місць Монако та звичайно найшикарніших ресторанів. Я не впевнений, що в Монако друзі Ринжук і Тріска випадково потрапили в об’єктив камер випадково, оскільки нам відомо, що за подіями розгляду справи всі дуже уважно спостерігають. Але саме цікаве ми залишимо на потім.

В подальшому після відпочинку Ринжук стратегічно підходячи до справи вирішив додати дружелюбності на адресу Тріски, і надав можливість останньому обрати собі автомобіль для вільного пересування та вирішення його потреб. Ним став «Лексус», д.н. АА3433МО чорного кольору на якому Тріска Андрюша досить впевнено пересувається по місту і паркує його біля вхідних воріт Садгірського суду, щоб запевнити озлоблений народ, що «Рафік ні в чому не винен». А під час розгляду справи по обвинуваченню Ринжука свідки дивлячись на щедрі дарунки для судді, чітко розуміють, що заходять давати покази в ролі обвинувачених по справі, що і відбувається на судовому розгляді. Повинні віддати належне «Трісці його мать», бо той свою справу знає і змушує свідків давати покази, які вбивають не тільки склад злочину у Ринжука, а ще й принижують досудове слідство прокуратури, яке нібито упереджено розслідувало справу. Тепер зрозуміло чого прокуратура відійшла в сторону і пустила справу на призволяще, бояться відстояти інтереси держави, хоча це і не дивно. Хлопців в масках бояться, які заходять і штуркають їх і підсрачників роздають, а що говорити про «Ринжука всемогучого». А суддя Тріска Андрій отримав «хабар» від Ринжука Івана понад 100 000 доларів і при цьому впевнено себе почуває оскільки вважає себе недоторканою суддею, що й позволяє йому законодавство.

Одразу повстає питання як Ринжук познайомився з Тріскою?. Пояснюю для особливо допитливих: Тріска проходив стажування в Шевченківському суді, де і розглядалася справа по хабарю отриманим Ринжуком. Де і навчили молодого горе суддю затягувати процес розляду справи, направляти на дослідування і «шугати» свідків. Отримавши досвід від професіонала Богдана Тріска Анрюша не міг діяти інакше тим паче не за дурно. А розгляд справи затягується не просто так, а тому що у Верховному суді Ринжук вбиває ще одну справу, де вже по всім інстанціям доведено, що йому давали гроші «Чорну касу ринку», найбільш важливі свідки по справі. Але бабло переважає зло і тому чекаємо рішення Верховного суду для подальшого знищення всіх справ в рідному місці Чернівці.

Таким чином зробимо висновок, що Ринжук ціле направлено вкладає крадені гроші у держави у посадових осіб правоохоронних органів, суду та прокуратури, тому не бажайте їхнього звільнення, оскільки і Ви можете потрапити в халепу, але будете знати, що при позитивному вирішенні питання буде заявлено в суді «Рафік ні чому не винен»!!!!! Продовження з фото матеріалами слідує…          

   

 

 

avatar

Не байдужий Роман

05 березня 2014 14:06

 Тріска Андрій Іванович, це випадково не синок Ттріски Івана Степановича відомого хабарника та заступника департаменту охорони здоров'я?

 

avatar

Допитливий

05 березня 2014 14:51

Да. Это он.

avatar

Черновцы

05 березня 2014 15:03

Теперь понятно откуда у Триски Андрея появился стартовый капитал на вступление в должность судьи, где только   в 2011 году за допуск к экзамену на право стать судьей у кандидатов вымогали 100 тыс. долларов.  Помог ему в этом его отец известный взяточник заместитель начальника здравотдела Триска Иван Степанович..

А сынок молодец весь в папу. В течении первых месяцев работы сумел с лихвой отбить первоначальный взнос.

http://www.vru.gov.ua/content/act/613_11.04_.2012_.pdf

avatar

Gool

05 березня 2014 15:25