Губернатор Буковини фактично виправдав кнопкодавство: 'Сам такий!'

Губернатор Буковини фактично виправдав кнопкодавство: "Сам такий!"

06.02.2013, 02:58

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв заявив, що до кнопкодавства можна ставитися по-різному і перевів стрілки на опозицію.

Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв на прес-конференції зізнався, що голосував за інших, коли був народним депутатом.

- У мене було — я голосував за іншого за його дорученням, коли він був у відрядженні, - розповів губернатор. - Але жодної скарги на те, що я проголосував не так, не було.

М.Папієв вважає, що нічого особливого у голосуванні за дорученням за іншого немає. Інакше було б багато скарг від депутатів на те, що за них проголосував хтось неправильно.

Водночас губерантор повернув питання про "піанізм" проти опозиції та заявив, що відмова від голосування є не кращим, ніж голосування за інших.

- Не брати участі в голосуванні, виходити із зали є співмірним із тим, що депутат голосує за дорученням іншого, - впевнений Папієв.

Він дорікнув опозиціїь у частій відмові від голосування. Злкорема, за його словами Арсеній Яценюк не голосував за "мовний" закон, значна частина опозиційних нардепів не голосувала при оборанні спікера Верховної Ради.

Тож Папієв вважає, що необхідно законом заборонити не лише голосування за інших депутатів у радах всіх рівнів, а й зобов’язати депутатів голосувати — за, проти чи утриматися.

Джерело: molbuk.ua

1