Губернатор Буковини повторно дарує вже раз подаровані шкільні автобуси

Губернатор Буковини повторно дарує вже раз подаровані шкільні автобуси

05.09.2012, 16:54

На святі першого дзвоника голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв вручив ключі від шкільного автобуса директору загальноосвітньої школи у селі Чудей Сторожинецького району, повідомляє сайт ОДА.

Як ми вже повідомляли, ключі від нових шкільних автобусів вже вручали директорам на Соборній площі Чернівці. Та влада вирішила пропіаритися на дитячих автобусах ще раз.

Також повторно ключі від шкільних автобусів отримали директори Зруб-Комарівської школиСторожинецького району та Магальської школи Новоселицького району.



Водночас, телеканал ТВі у програмі Тендер News від 03 вересня 2012 провів розслідування безпечності шкільних автобусів, закуплених міністерством освіти. У переліку претензій водіїв до закуплених машин, були й висновки з Вижницького району Чернівецької області.

Зокрема, в отриманому районом шкільному автобусі, який не прослужив і року, "майже повністю зношені шини", хоча пробіг автобуса становить лише 11 тисяч кілометрів. Ктім того, в автобусі не працює система обігріву, яка вийшла з ладу на третій день експлуатації, також протікає гідроізоляція лобового скла.

У результаті розслідування журналісти встановили, що чиновники-освітяни закупили шкільних автобусів на 33 мільйони бюджетних гривень, 10 з яких, були виведені на рахунки підставних фірм. Ділки зекономили на якості: скарги на несправності в нових автобусах посипались з різних областей України, а один з них загорівся прямо під час перевезення дітей.

Зараз СБУ розслідує кримінальну справу,повідомляє ТВі.

У серпні минулого року голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв роздав ключі від 30 шкільних автобусів, придбаних, як повідомляла прес-служба ОДА, "за сприяння Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та особисто міністра Юрія Бойка".

Джерело статті: bnbnews.com.ua «Чернівці. Коментарі»

1