Гриценко: Румунії не варто жартувати з України

Гриценко: Румунії не варто жартувати з України

17.11.2011, 13:31

Політик привітав заяву міністра закордонних справ Румунії щодо відсутності у його країни територіальних претензій до України.

Лідер партії Громадянська позиція, народний депутат України від НУНС Анатолій Гриценко вважає вкрай важливим заяву міністра закордонних справ Румунії щодо відсутності у його країни територіальних претензій до України. Про це він заявив в прямому ефірі радіо Ера.

"Я хочу нагадати, що до того час від часу навіть від румунського президента звучали слова про Бессарабію і Буковину як колишні румунські землі. Це створювало проблеми у відносинах. Тому це дуже важлива заява, якого до цих пір не звучало", - сказав Гриценко, якого цитує його прес-служба.

Гриценко переконаний, що за цим стоїть реалізм. "При всіх проблемах нашої економіки, армії, сфери безпеки, Румунії з її потенціалом жартувати з нами недоречно", - зазначив Гриценко.

Він також нагадав, що Румунія є членом ЄС і НАТО. "Ніхто ні за яких умов не дозволив би їй проводити свою агресивну політику щодо України - держави, яка є найбільшим за площею в Європі, має 46 млн. населення, армію з 184 тис. осіб, оборонно-промисловий комплекс", - заявив Гриценко.

Крім того, Гриценко додав, що в світі зараз багато серйозних проблем, для вирішення яких потрібно об'єднувати зусилля, а не вигадувати штучні розколи.