ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ БУКОВИНИ ПРОТЕСТУЮТЬ ПРОТИ ДИСКРИМІНАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ В УКРАЇНІ

ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ БУКОВИНИ ПРОТЕСТУЮТЬ ПРОТИ ДИСКРИМІНАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ В УКРАЇНІ

09.07.2012, 19:49

Прийняття в протизаконний спосіб провладними депутатами Верховної Ради України законопроекту «Про засади державної мовної політики» в другому читанні та цілковита нездатність опозиційних депутатів протистояти цій сваволі вимагає від  кожного громадянина України рішучих дій на захист Конституції України та своїх національних прав.

Сьогодні, коли фактичну русифікацію публічного життя в Україні вводять в ранг «закону», кожен з нас повинен дати відповідь на дуже важливі запитання:

- Чи згодні ми з тим, що 10% населення України матимуть більші національні права, аніж решта 90%?

- Чи бажаємо ми, щоб всі без винятку чернівецькі діти в обов’язковому порядку додатково вивчали ще дві мови – румунську та російську?

- Чи хочуть працівники органів державної влади і органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій в обов’язковому порядку володіти румунською та російською мовою та вести цими мовами службову документацію?

- Чи згодна кожна українська родина щорічно платити по тисячі гривень на розбудову Путінського «русскава міра» в Україні?

- Чи маємо ми право віддати на виборах бодай один голос за партії, які служать своїм московським господарям, а не дбають про добро українського народу?

Ці та інші проблеми обговорюватимуть представники громадських організацій, наукових та творчих кіл та всі небайдужі до долі української держави на засіданні Громадської ради Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях», яке відбудеться 11 липня о 11.00 в конференц-залі Українського Народного Дому (вул.Ломоносова, 2)

За результатами обговорення буде прийнято звернення до українського народу, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Запрошуються керівники громадських організацій, представники ЗМІ та всі небайдужі українці.

Запрошуємо до висвітлення цього заходу всі зацікавлені засоби масової інформації.

1