Хороший день: Іван Рибак розповів, як п'ять тисяч делегатів стоячи вітали рішення Порошенка балотуватися на другий термін

Хороший день: Іван Рибак розповів, як п'ять тисяч делегатів стоячи вітали рішення Порошенка балотуватися на другий термін

29.01.2019, 22:07

Президент України Петро Порошенко повідомив про рішення балотуватися у президенти на другий термін. Про це він заявив на велелюдному форумі “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”, який сьогодні відбувся у Києві. Форум був приурочений пам’яті юних героїв України, які 101 рік тому у січні 1918 року склали голови під залізничною станцією Крути, зупинивши наступ большевицьких орд на Київ, розповів народний депутат України Іван Рибак, що був присутній на зібранні.

У виставковому центрі, де проходив захід, зібралися представники культури, видатні митці, письменники, науковці, урядовці, військові, священники, тисячі українців, для яких доля України не є пересічним поняттям.

Люди зібралися не лише пригадати звитяги минулого, але й вшанувати тих, хто сьогодні самовіддано працює на розбудову держави, тих, хто захищає її на фронті.

У переддень президентських виборів було важливим поговорити і про майбутнє, про пов’язані з цим тривоги та ризики.

Але виступ Президента: чіткий, конкретний, змістовний, аргументований, відповідальний, без жодного суфлера та папірця одразу ж запалив іскорки в очах присутніх.

Було зрозуміло, що Президент Петро Порошенко свої завдання окреслює рішуче, до протистояння ворогам та кремлівській п’ятій колоні готовий, має що аргументовано заявити скептикам та своїм критикам. Він просто і рельєфно окреслив виклики, які на нас чекають у разі обрання проросійського кандидата, роз’яснив завдання, які перед собою поставив Кремль.

Президент закликав присутніх ще раз згуртуватися перед небезпекою, що нависла, і вкотре відстояти незалежність, за яку поклали голови українські студенти та кадети під Крутами. За яку пролили кров кілька поколінь українців, включаючи наших сьогоднішніх захисників.

Його заява: “Я прийняв рішення ще раз балотуватися у президенти України”, зірвала шквал аплодисментів. Далі Петро Порошенко відверто розповів про те, чого вдалося досягти, а чого він не встиг зробити за час своєї першої каденції.

Ми захистили державу, створили армію, яка є гарантом миру та незалежності, зупинили загрозу дефолту та почали розкручувати економіку. Україну тепер не плутають з жодною іншою державою у світі. Ми заручилися підтримкою провідних держав, добилися колективних санкцій стосовно Росії, ми законодавчо закріпили свій інтеграційний курс на членство у НАТО та ЄС, і вони протягнули нам руку.

Під час військового конфлікту нам вдалося зробити здавалося неможливе, ми отримали безвіз. Лише минулого року ним скористалися 2 мільйони українців, це серйозний крок до євроінтеграції.

І що є подією рівноцінною отриманню незалежності, ми вибороли свою незалежну автокефальну українську православну Церкву.

Народ майже щодня цілими громадами приєднується до національної православної Церкви, що отримала Томос.

Був відвертим наш лідер і коли говорив про те, що не вдалося зробити – це суттєво, у рази, покращити добробут людей. У першу чергу найнезахищеніших верств: пенсіонерів, інвалідів, багатодітні родини. Тому одним з ключових завдань Президента Порошенка у наступну каденцію буде широкомастабний наступ проти бідності, бо саме вона сьогодні є головним ворогом України. Ще підступнішим, ніж Росія. Саме на ній спекулюють і стравлюють українців популісти, намагаються дезорієнтувати простих людей вороги.

Нинішні вибори є останньою надією Путіна утримати Україну в імперії зла, але наше гасло: “Геть від Москви”, і ми доробимо цю роботу.

Також Президент Петро Порошенко розповів про свої плани на найближчі п’ять років. Про те, що боротиметься за президентство вдруге, озброївшись чесною програмою розвитку. А головним концептом нової України, у разі його обрання, стане стратегія поступу під назвою: “Велика європейська держава щасливих людей”.

Головними інструментами стануть: оздоровлення економіки за рахунок розвитку агропромислового комплексу, IT, машинобудування, розбудова інфраструктури, логістики та туризму.

Це п’ять стратегічних напрямків, які дадуть поштовх економіці, залучать мільярдні інвестиції, створять десятки тисяч малих підприємств, сотні тисяч робочих місць з достойною оплатою і знизять рівень робочої еміграції українців. Це перспектива кожного міста і села, кожної громади. За цим наповнення державного та місцевих бюджетів, високі зарплати, пенсії та соціальні виплати.

“Прошу у виборців мандат на те, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, нашої незалежності. Щоб відновити територіальну цілісність країни і принести вигідний Україні мир. Щоб завершити побудову сильної успішної держави, здатної забезпечити порядок, добробут і безпеку кожного українця”, – заявив Президент.

П’ять тисяч делегатів стоячи аплодували цьому масштабному виступу та прийнятому Президентом рішенню. Виступаючі заявляли про підтримку і відданість розпочатим Петром Порошенком титанічним зсувам у справі державотворення та у ментальності людей.

Хтось з виступаючих процитував прем’єра Великобританії Вінстона Черчиля, який заявив, що війна надто серйозна справа, щоб довіряти її генералам. Тому на наступні 5 років Україні потрібен цивільний головнокомандувач, мудрий політик, сильний економіст, тонкий дипломат. Петро Порошенко довів, що відповідає усім цим критеріям. Хороший день” – завершив Іван Рибак.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Цю людину ні в коєму разі не можна допускати до президентського крісла!!! Бог і Український народ йому суддя!!! Слава Україні!!!

avatar

Чернівчанин

29 січня 2019 23:28

Не поможет и 10.000 хлопающихххххх....

avatar

30 січня 2019 07:25

Іване Петровичу, я Вас розуміти хочу, але не виходить... Те, що Вас, 5 тисяч "звезених і змушених", в основному держслужбовців, плескали в долоні ще ні про що не говорить. Ви ж добре знаєте думки більшості буковинців, які проти Порошенка..

avatar

Юрій

30 січня 2019 09:48

Схоже на те, що президент и його команда готовить для нас велику аферу, яка називається "вибори". Практично левова частина працеспроможних віборців знаходиться на заробітках, хто в Росії, хто в Європі, а це від семи до десяти міліонів голосів. Я думаю, що ради виборів лише одиниці покинуть свої робочі місця, потратять певну кількість грошей, щоб підтримати на виборах діючого президента! Народ України будь пильним і не дай себе обдурити!

avatar

Сергій

30 січня 2019 10:48

5 тисяч м...даків висунули одного, який збирається ще 5 років нас рабувати! Геть сатано! Щезни!!!

avatar

Wolf

31 січня 2019 07:55