Горда з 'Чернівцігазу' та решта менеджерів РГК протистоять законним спробам 'Нафтогазу' отримати управлінський контроль над облгазами Фірташа, - джерело

Горда з "Чернівцігазу" та решта менеджерів РГК протистоять законним спробам "Нафтогазу" отримати управлінський контроль над облгазами Фірташа, - джерело

15.09.2022, 08:59

НАК "Нафтогаз" наразі так і не отримав контролю над облгазами з групи РГК Дмитра Фірташа після того, як держава юридично передала їх в управління держкомпанії.

Про це повідомив голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко під час брифінгу у вівторок.

"Було прийняте рішення, щоби передати облгази в управління "Нафтогазу", але це рішення поки не реалізоване", – зазначив Вітренко. За його словами, компанія зі свого боку робить всі необхідні для отримання контролю дії, проте стикається з супротивом з боку менеджерів РГК.

"Керівництво облгазів, а це група Фірташа (група РГК Дмитра Фірташа – ред.), очікувано все сприймає недружньо, вони протистоять фактично "Нафтогазу" і законним спробам "Нафтогазу" отримати управлінський контроль над цими облгазами", – розповів Вітренко.

Крім того, продовжив він, є рішення судів, які блокують можливості компанії управляти цими облгазами. Наразі "Нафтогаз" подає на них апеляції.

"Ситуація в процесі. Поки ми не можемо сказати, що вже почали управляти і реально контролювати ці облгази Фірташа", – підсумував Вітренко.

Довідка:

Оператори газорозподільчих мереж (ГРМ) розподіляють газ, обслуговують труби, усувають аварії та забезпечують необхідний тиск у мережах. Таких компаній на всю Україну 43. Половину облгазів донедавна контролювала Регіональна газова компанія (РГК) Дмитра Фірташа. Сумарно підконтрольні бізнесмену оператори ГРМ розподіляли близько 70% газу в країні.

Що відомо:

У травні суд передав в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), 26 регіональних операторів газорозподільчих систем.

Згодом АРМА передала ці активи в управління "Нафтогазу".

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua   

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

1