Голови райрад у Чернівцях проти їх ліквідації

Голови райрад у Чернівцях проти їх ліквідації

20.02.2015, 13:33

Районні ради Чернівців — проти своєї ліквідації. Нагадаємо, Чернівці мають намір відмовитися від районних у місті рад. Відповідний проект рішення підготовлений на розгляд наступної сесії міської ради, запланованої на 26 лютого.

Категорично проти такого кроку голова Садгірської райради Юрій Бурега. Нагадаємо, Садгора є частиною Чернівців лише з 1965 року — до того вона була окремим містом і центром сільського району.

- Я проти ліквідації нашої райради, - каже посадовець. - Садгора відрізняється від решти міста. Хоча мешканців лише біля 30 тисяч, але у нас 58% території Чернівців. І ми відділені від решти міста Прутом. Якщо не буде райради — то у Садгорі не стане державної влади. Адже у нас лише є ще райвідділ міліції та кілька шкіл — державних установ в районі немає. У Садгорі багато чого робиться саме завдяки депутатам райради — не бюджету, а саме депутатам, їхній ініціативі, особистій роботі з людьми. А ще ми віддалені від центру — без райради навіть з найменшою проблемою доведеться їхати аж у департамент у центрі міста, а це час і гроші. Я вважаю, що у Садгорі має залишатися орган місцевої влади — хай у зменшеному вигляді, але щоб був близько до людей.

- Наша райраді це вже обговорювала і теж виступає проти, - каже голова Першотравневої райради Тарас Бабух. - Райдади виконують свої функції, які з міською радою практично не перетинаються. Ніякого негативу в роботі рад ми не бачимо, депутатів обирають городяни, перед якими ми звітуємо за свою роботу. Крім того, ліквідація рад потягне за собою чимало технічних проблем, на розв’язання яких потрібні час і кошти — це стосується квартирних черг, роботи громадських організацій та іншого.

На сесії розгляд питання, швидше за все, викличе дискусії.

Джерела: molbuk.ua

1