Головний тренер та футболісти, які були в команді «Буковина», вчинили непорядно, - екс-тренер

Головний тренер та футболісти, які були в команді «Буковина», вчинили непорядно, - екс-тренер

09.09.2013, 20:46

- Моя думка така і думка більшості професійних футболістів така – головний тренер та футболісти, які були в команді вчинили непорядно по відношенню, в першу чергу, до себе, - заявив в ефірі програми "Суть речей" екс-тренер команди «Буковина» Дмитро Білоус. -  Бо саме у тяжку хвилину проявляються людські якості, от тут проявляється твій патріотизм і як ти любиш цю команду і спорт, який ти обрав... Приведу приклад «Кривбас» Кривій Ріг – команда дограла до кінця сезону без грошей і зайняла високе місце. І тоді вирішили так – той, хто дійсно вболіває за своє місто – той залишається. Хто ні – той ні, але тоді команда дограла до кінця без жодної гривні. Я не знаю які там ставки і зарплати, але команда поступила порядно, в першу чергу, до самої себе. Тому, я рахую, треба було так: дограти до кінця сезону чи дограти перше коло, а потім сісти у перерві і рішати – так-так, ні-ні. А так в останню секунду кидати все і забирати футболістів, а це виходить, що команди не буде. Я думаю, що Гій збереже команду, а для цього йому треба підтримки з боку обласної адміністрації, спонсорів, яких Михайло Миколайович знайде, але команду обов’язково потрібно зберегти у І Лізі.  

Думку фактично підтримав директор комунального спортивно-оздоровчого підприємства "Буковина" Валерій Королянчук:

- ...Попередили спонсори футбольне керівництво про припинення фінансування, але місяць нічого не робили. Моя така думка, що за місяць можна було щось шукати, думати. Я хочу навести приклад – він стався у команді Прем’єр-Ліги «Карпати» Львів: у червні цього року, коли закінчувався сезон, головний тренер сказав – вибачте, у нас немає фінансів, хто хоче – от вам місяць, шукайте собі команди. Пройшов місяць і буквально 3-4- футболісти знайшли собі команди, а решта сказала, що немає на сьогодні запрошень. Добре, тоді у нас менші фінансові умови, але ви будете грати за «Карпати» - ви згідні, так – ми згідні. Може треба було піти цим шляхом і попередити футболістів – дивіться, до 1 вересня у нас фінансування буде, а далі не буде, або буде в меншому обсязі – треба думати, хто хоче де грати. Це моя така думка, що з ними треба було розмовляти. А коли залишається два дні до закінчення заявкової кампанії і всі тренера і всі йдуть з команди – я цього не розумію.

 

Водночас грошей на утримання ФСК "Буковина" попросять у народних депутатів-буковинців. Про це molbuk.ua повідомив голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, коментуючи ситуацію довкола пошуку нових спонсорів для команди. 

Зокрема, губернатор зазначив, що вже підготував відповідні звернення до всіх народних депутатів із Чернівецької області. Також Михайло Папієв зазначив, що звертатиметься і до депутатів місцевих рад та політичних сил.

Після того, як від нардепів надійдуть офіційні відповіді, губернатор обіцяє їх оприлюднити із прізвищами. Також Папієв зазначив, що багато залежить і від уболівальників.

"Хотілося би, щоби на трибуни стадіону приходило більше вболівальників. Приємно було би бачити на матчах по 5-6 тисяч вболівальників," - зазначив Михайло Папієв.

Розмову про футбол губернатор приправив політичним соусом. Його слова, вочевидь, були адресовані до опозиції. Він застеріг, щоби не вийшло так, як із літаком до Києва. Мовляв, багато хто говорив про необхідність існування цього рейсу, а ним літає п'ять пасажирів. Також сказав, що багато політиків заявляють про те, як вболівають за команду, багато говорять про порятунок "Буковини". Тепер він хоче перевірити, хто і як готовий допомогти команді грішми.

Списки тих, хто не хоче допомагати команді, губернатор оприлюднить. А от про оприлюднення імен тих, хто візьметься утримувати команду, Михайло Папієв поки однозначної відповіді не дав.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієа 09.09.2013 р. підписав розпорядження №174-р, яким затвердив тарифи для депутатів місцевих рад та народних депутатів України на утримання футбольної команди "Буковина".

Розпорядження передбачено, що депутати щомісячно зобов"язані перераховувати на такий рахунок :

ЧМГО ФСК «Буковина». код: 34913155

Код банку: 322001

Номер рахунку: 26006000525078

ПАТ «Універсал Банк» м. Київ

щомісячні внески в таких розмірах:

- депутати міських(районного значення), селищних та сільських рад - по 50 грн.;

- депутати Новодністровської міської, районних та районних в м.Чернівці рад - по 100 грн.;

- депутати Чернівецької міської ради - по 200 грн.;

- депутати Чернівецької обласної ради - по 300 грн.;

- народні депутати України - по 1000 грн.

Оплата проводиться щомісячно до 15 числа шляхом безготівкового перерахування коштів через установи банків аба поштовим переказом.

ВИКОНАННЯ РОЗПОРЯДЖЕННЯ Є ОБОВ"ЯЗКОВИМ.

avatar

ПРЕС-СЛУЖБА ОДА

09 вересня 2013 17:13