Голова Полтавської облради та корейський пастор-меценат - поважні гості-партнери голови Чернівецької обласної ради  Олексія Бойка

Голова Полтавської облради та корейський пастор-меценат - поважні гості-партнери голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка

05.08.2023, 07:50

Цього тижня Чернівецька обласна рада та її голова Олексій Бойко посилюють співпрацю між західними і центральними регіонами!

Зокрема, Полтавська та Чернівецька обласні ради підписали Меморандум про партнерство.

Передбачається, що сторони розвиватимуть співробітництво в галузі екології, освіти, науки, культури та охорони здоров’я, соціального захисту військовослужбовців, інвестицій, в тім числі й залучення міжнародної технічної допомоги тощо. 

Нагадаємо, наприкінці квітня голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко запросив свого полтавського колегу Олександра Біленького на Буковину. Тоді вони обмінялися думками щодо функціонування комунальних установ. Голову Полтавської облради особливо зацікавив досвід Буковини щодо комунікації з іноземними інвесторами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приміщення для нового мистецького простору та потреби лікарні, де відновлюють здоров’я захисники: робочі будні голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка

У Німеччині Бойко отримав дві пожежних машини для громад області, домовився про енергозберігаючий і соціальний архітектурний проєкти на Буковині, пригнав автівку для фронту та встиг на нараду із Зеленським

Ще одним гостем Чернівецької обласної ради цього тижня став корейський пастор Пол Кім, який вперше відвідав Буковину

 Під час свого першого приїзду в Україну він на власні очі побачив наслідки звірств росіян в Ірпені, Бучі та Ворзелі. Зафільмувавши усе, зібрав хор за участі шести дівчат з України і зорганізував декілька поїздок колективу до Республіки Корея, щоб його країна якомога більше дізналася про цю жорстоку війну та наш незламний народ. Дівчата виконували українські пісні перед тисячами місцевих жителів на площах та в інших людних місцях. 

У п'ятницю пастор Пол Кім вперше побував на Буковині. Із ним, а також представником благодійного фонду «Ембрейс» Олександром Пуршагою та учасницею хорового колективу, що виступав у Кореї, Даніеллою Пуршагою зустрівся голова обласної ради Олексій Бойко.

Пол Кім здійснюватиме меценатську діяльність на території Хмельницької і Чернівецької областей, допомагаючи вимушеним переселенцям та усім, хто потребує підтримки. Тож учасники зустрічі обговорили пріоритети співпраці та основні напрямки залучення благодійної допомоги з Республіки Корея.

Голова обласної ради подякував Полу Кіму за активну підтримку українців у війні та запевнив, що усіляко сприятиме діяльності мецената на території краю.

Як розповіли представники благодійного фонду «Ембрейс», пастор відвідав склади, де готують гуманітарні вантажі для відправки у прифронтові регіони, а також у населені пункти Буковини, де компактно проживають внутрішньо переміщені особи.

Надалі він планує відвідати Харківщину. 

За матеріалами Чернівецька обласна рада

1