Голова однієї з райрад Буковини організував бізнес з незаконного видобутку гравійно-піщаної суміші (ОНОВЛЕНО о 19.44)

Голова однієї з райрад Буковини організував бізнес з незаконного видобутку гравійно-піщаної суміші (ОНОВЛЕНО о 19.44)

02.03.2016, 18:12

Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Чернівецькій області припинили незаконну діяльність по видобутку корисних копалин, до якої причетні посадовці однієї з райрад області. 44-річний голова однієї з райрад організував бізнес з незаконного видобутку гравійно-піщаної суміші із кар’єру русла р. Прут.  

До цього залучив ще й директора районного комунального підприємства з розвитку інфраструктури та планування територій та приватного підприємця. Директор КП та підприємець безпосередньо займались видобутком та реалізацією гравію. Правоохоронці під час обшуків  за місцем роботи та помешкання учасників групи вилучили понад 50 тисяч гривень, транспортні та технічні засоби. Для встановлення суми збитків проведено ряд судово-економічних експертиз.

Всім учасникам організованої злочинної групи вже повідомлено про підозру. Досудове розслідування по кримінальному провадженню завершено, матеріали скеровано до суду.

 Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді штрафу від 6,8 до 11,9 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавленням волі на той самий строк.

Невдовзі судом буде обрано міру покарання кожному учаснику ОЗГ.

 

Фігурантом справи про організацію розкрадання гравію на 1,5 мільйона гривень є депутат Герцаївської районної ради від ВО "Батьківщина", який у 2014-2015 роках був головою районної ради. Про це molbuk.ua з’ясував з власних джерел.

"У нього зараз проблеми, ним займається поліція", - повідомило джерело у Герцаївській райраді.

Наразі чоловік ніде не працює, він перебуває на обліку в районному центрі зайнятості.

У 2014-2015 роках головою Герцаївської районної ради був Петро Георгіу, який пройшов до нинішнього складу райради від ВО "Батьківщина".

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/8538-na-bukovini-zatrimano-gravijnu-mafiyu. Сайт http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Viktor Onchu

02 березня 2016 17:14