Голова Глибоцької районної ради Панчук  вручив народному депутату Тімішу медаль «За розбудову України»

Голова Глибоцької районної ради Панчук вручив народному депутату Тімішу медаль «За розбудову України»

02.03.2018, 19:12

Сьогодні відбулась урочиста 21 сесія Глибоцької районної ради 8 скликання. Чому урочиста? Бо рівно 20 років тому, 2 березня 1998 року, почала формуватись Глибоцька районна рада. До цього існувала Глибоцька районна рада народних депутатів.

Про це повідомив народний депутат України Григорій Тіміш. 

- Мав честь бути присутнім на ній разом з багатьма ветеранами органів місцевого самоврядування району, - розповів парламентар. -  Відзначу, що саме Глибоцька района рада, у свій час, була першою в області, яка почала співпрацювати з європейськими грантовими організаціями і залучати недержавний , додатковий ресурс в розвиток громад. Багато ініціатив та проробленої роботи було за ці роки. Сьогодні, районна рада першою в області почала користуватись електронною системою "Голос". І таких прикладів успішних починань є чимало.

- Горжусь тим, що колись мав можливість бути депутатом цієї ради трьох скликань, а у 2006 році працювати заступником голови. Приємно було побачити і поспілкуватись з давніми друзями та колегами. Ще одним очікуваним моментом було нагородження грамотами ВРУ за вагомий особистий внесок в утвердження засад місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток територіальної громади кращих з кращих працівників та ветеранів місцевого самоврядування району. В свою чергу, отримав від голови районної ради Петра Панчука медаль «За розбудову України». За що вдячний всій громаді.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Йося

03 березня 2018 02:06

Всі сили депутат вкладає в розбудову власну та К

avatar

Явір

03 березня 2018 22:22

?ЗВІТ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ

НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ

ГРИГОРІЯ ТІМІША

ЗА 2017 РІК

 

2017-ий став третім повноцінним роком роботи Тіміша Григорія Івановича на посаді народного депутата України, що представляє інтереси мешканців 203-го мажоритарного виборчого округу у Верховній Раді України. Територіально, цей округ, який знаходиться в межах Чернівецькій області, включає ГлибоцькийНовоселицький, Герцаївський райони, декілька сіл Сторожинеччини та частину колишнього Садгірського району м. Чернівці. Звітний рік парламентської діяльності для Григорія Тіміша, як і планувалось, став не менш активним та результативним ніж успішні попередні. Це підтверджують,  як якісні, так і кількісні показники роботи народного обранця.

Пропонуємо мешканцям Глибоцького району ознайомитися зі звітом Григорія Тіміша про його роботу у 2017 році.

 

РОБОТА У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ

 

Григорій Тіміш взяв участь у роботі 112-и пленарних засіданьВерховної Ради України (далі – ВРУ), що складає 97% і є одним із найкращих показників серед всіх народних депутатів.

Із 4509 голосуваньщо відбулися у 2017 році, народний депутат проголосував «ЗА» – 2476 разів, «НЕ ГОЛОСУВАВ» – 1172 разів, «УТРИМАВСЯ» – 781 разів, «ПРОТИ» – 65 разів, «ВІДСУТНІЙ» – 15 разів.

За звітний період депутат мав ряд виступів у сесійній залі, під час розгляду законопроектів, та провів декілька брифінгів з проблемних питань, що стосувались 203-го виборчого округу.

Крім того, Григорій Тіміш продемонстрував активну роботу в Комітеті Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, взявши учать практично в усіх його засіданнях та активно долучившись до обговорення важливих та пріоритетних питань. Також, що важливо зазначити, неодноразово вносив конструктивні пропозиції щодо роботи комітету та розробки важливих законопроектів.

Загалом 2017 рік був плідним для Верховної Ради України. Нагадаємо, що саме Верховній Раді України VIII скликання вдалося розпочати ряд важливих реформ: медичну, пенсійну, судову та освітню. 

 

За час депутатських повноважень Григорій Тіміш був співавтором 53 законопроектів, 12 з яких стали чинними законами. У 2017 році народний  депутат Тімішбув співавтором 11 законопроектів. Останнім із них, який був ухвалений та став нормативно-правовими актом є Постанова ВРУ про Звернення до Європейського Парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС товарам, походженням з України. Варто відзначити, що цей, як і інші зазначені вище законопроекти, покликані врегулювати ті чи інші проблеми національного значення, над якими працює народний депутат. 

Важливим є і те, що чимало з цих законопроектів, також, стосуються і питань розвитку громад на місцях та покликані, в тій чи іншій мірі, покращити життя мешканців Буковини, зокрема, виборців 203-го виборчого округу. В цьому контексті необхідно згадати такі:

№ 6085 від 15.02.2017 «Про внесення змін до деяких законів України щодо транскордонного співробітництва», який покликаний вдосконалити наявні механізми транскордонного співробітництва. Відтак, він спрямований на запровадження прозорих умов державної підтримки проектів транскордонного співробітництва, що є дуже актуальним для громад Глибоцького, Новоселицького,Герцаївського та Сторожинецького районів; № 6355 від 12.04.2017 «Про внесення змін до Закону України "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» має на меті запровадження фінансової підтримки фермерських господарств, яких на Буковині є чимало; №7229 від 23.10.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів», що актуальним є, для багатого на ліси, Буковинського краю.

Ну і звичайно, не можна оминути увагою, законопроект №6773 від 19.07.2017 «Про внесення змін до Конституції України(в частині скасування депутатської недоторканності)», одним із ініціаторів якого є Григорій Тіміш.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За звітний період, тобто за 2017 рік, з метою реагування на звернення громадян та вирішення актуальних проблем виборців 203-го виборчого округу народний депутат України Григорій Тіміш підготував та скерував у відповідні установи 113 депутатських звернень, 91 з яких були підготовленні в результаті розгляду звернень громадян, які здебільшого були отриманні від виборців 203-го виборчого округу. Найбільше звернень було скеровано до Міністерств та центральних органів влади (28 звернення або 24 %) Чернівецької обласної державної адміністрації (24 звернення або 21 %) та Генеральної прокуратури України (21 звернення або 19 %).

Здебільшого вони стосувалися оформлення матеріальної допомоги, земельних питань, консультацій щодо оформлення спадщини, перерахунку пенсії, незадовільної роботи місцевих правоохоронних органів, стану доріг, проблемних питань щодо реформи децентралізації, впровадження інфраструктурних проектів тощо.

Більш детально ознайомитися із змістом окремих депутатських звернень можливо ознайомитися на офіційній сторінці народного депутата на сайті Верховної Ради України за цим посиланням: https://goo.gl/jxDwT1.

За цей же період було підготовлено та скеровано 23 депутатських запити: 10 з них було надіслано керівникам міністерств та відомств України, 7 – Кабінету Міністрів України, 5 – Генеральному прокурору України, 1 – місцевим органам влади і управління. Для мешканців 203-ого виборчого округу важливо те, що абсолютна більшість депутатських запитів стосувалися безпосередньо проблем громад та жителів округу, зокрема і Глибоцькогорайону, які були підготовлені за результатами проведення особистих прийомів громадян та за наслідками розгляду письмових звернень від жителів краю. Серед них, важливо виокремити наступні:

до Прем’єр-Міністра України щодо врахування вимог п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» при наданні правової оцінки рішенню Чернівецької обласної ради від 21.09.2016 р. №191-7/16. Саме завдяки цьому запиту вдалося відстояти право мешканців с. Карапчів розпоряджатися земельною ділянкою орієнтовною площею 10,23 га, яку деякі чиновники з області хотіли передати в постійне користування комунальному закладу "Карапчівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат" з метою подальшої приватизації; до Прем’єр-Міністра України щодо виключення з переліку земель, що підлягають продажу, здачі в оренду, та які знаходяться за межами населених пунктів с. Михайлівка та с. Червона діброва, і є громадськими пасовищами; до Прем’єр-Міністра України про вжиття невідкладних заходів щодо організації належного доступу громадян України, передусім громадян похилого віку, у сільських та важкодоступних місцевостях, зокрема у Глибоцькому районі Чернівецької області до фінансових (банківських) послуг;   до Генерального прокурора України щодо вжиття заходів прокурорського реагування для захисту законних прав мешканців сіл Кам'янка, Купка, Корчівці, Сучевени, Старий Вовчинець Глибоцького району щодо безперешкодного користування дорогами загального користування, що пересікають ліс Петрівецького лісництва Сторожинецького лісгоспу;  до Прем’єр-Міністра України щодо вирішення ситуації, що склалася довкола процесу формування тарифів на електроенергію, яка використовується для зовнішнього освітлення населених пунктів; до Міністра культури України щодо надання інформації про виконання Державної програми у 2017 році з відтворення культури національних меншин, заходи Української Всесвітньої Координаційної Ради, заходи з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, заходи щодо встановлення культурних зв'язків з українською діаспорою, заходи щодо зміцнення зв'язків закордонних українців з Україною та забезпечення міжнародної діяльності у сфері міжнаціональних відносин;  до Міністра освіти і науки України щодо визначення співвідношення предметів, що викладатимуться державною мовою та однією з мов Європейського союзу, зокрема, румунською мовою, при укладанні базового навчального плану та можливого проведення попередніх консультацій з педагогічними працівниками румуномовних шкіл та представниками румунських національно-культурних товариств Чернівецької області.

Більш детально про зміст цих та інших депутатських запитів Григорія Тіміша можливо ознайомитися за цим посиланням: https://goo.gl/Qcggu2.

 

РОБОТА НА ОКРУЗІ

 

Аналізуючи діяльність народного депутата на окрузі, варто відмітитинеабияку активність Григорія Тіміша у спілкуванні з мешканцями місцевих громад. Це вже третій рік поспіль неодноразово відзначено громадською мережею ОПОРА та іншими громадськими моніторинговими організаціями. За останній рік, Григорій Тіміш протягом 75 робочих днів зустрічався з виборцями і проводив особисті та колективні прийоми громадян. За звітний період, народний депутат разом із своїми помічниками прийняв 3553 громадянина.

За активного сприяння народного депутата України Григорія Тіміша та лобіювання, перед Урядом, інтересів мешканців Глибоцького району, бюджети територіальних громад отримали від Кабінету Міністрів України значні суми коштів із субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Її розподіл відбувся з урахуванням потреб територіальних громад округу, враховуючи побажання та пропозиції громадян і керівників органів місцевого самоврядування.

Найбільша частина із зазначеної субвенції була спрямована на будівництво загальноосвітньої школи I—III ступенів в с. Йорданешти (6, 000 млн. грн.). Окрім цього, кошти були спрямовані на: будівництво дошкільного навчального закладу с. Опришени (3 млн. 331 тис. грн.); реконструкцію системи опалення для використання відновлювальних джерел енергії Купського НВК (1 млн. 356 тис. грн.); капітальний ремонт дошкільного навчального закладу с. Кам’янка (1 млн. 250 тис. грн.); реконструкцію вуличного освітлення із заміною світильників на основі ламп розжарювання в селах Старий Вовчинець, Купка, КарапчівСучевениПетричанка (1 млн. 90 тис. грн.); капітальний ремонт системи вуличного освітлення с. Просіка (150 тис. грн.); капітальний ремонт та влаштування електричного опалення у будинку народної творчості та дозвілля с. Черепківці (140 тис. грн.); придбання комп’ютерної техніки, наочного приладдя, обладнання кабінетів математики, фізики, біології, інформатики, музики для потреб навчальних закладів освіти Глибоцького району (199 тис. грн.); придбання основних засобів для потреб Купської сільської ради (199 тис. грн.); придбання основних засобів для потреб комунального закладу “Глибоцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” (199 тис. грн.); придбання основних засобів для Глибоцької селищної ради (199 тис. грн.); придбання основних засобів для потреб Глибоцької центральної районної комунальної лікарні (173 тис. грн.); придбання твердопаливного котла потужністю 100 кВт для дошкільного навчального закладу у с. Карапчів (165 тис. грн); придбання радіосвітлової апаратури та комплекту крісел для глядацької зали клубу в с. Луковиця  (140 тис. грн.); придбання основних засобів для потреб ЧагорськоїТурятськоїКам’янськоїЙорданештськоїТарашанської та Димківської сільських рад (570 тис. грн.); будівництво підвідного газопроводу в смт Глибока (2, 800 млн. грн.); будівництво футбольного майданчику на території стадіону с. Волока (1, 100 млн. грн.); реконструкцію незавершеного будівництва лазні під сільський клуб з бібліотекою та відділенням пошти в с. Просіка (490 тис. грн.); реконструкцію нежитлової будівлі для потреб Луковицького дошкільного навчального закладу (250 тис. грн.); капітальний ремонт приміщення Будинку творчості та дозвілля в с. Старий Вовчинець (400 тис. грн.); капітальний ремонт даху лікарської амбулаторії в с. Багринівка (170 тис. грн.); будівництво лікарської амбулаторії в с. Стерче (800 тис. грн.); встановлення вуличного освітлення в с. Йорданешти(100 тис. грн.); будівництво спортивного майданчика з штучним покриттям в с. Купка (млн 375 тис. грн.); будівництво сільського стадіону в с. Чагор(569 тис. грн.); капітальний ремонт Нижньо-Синівецького ДНЗ (310 тис. грн.); придбання електричного котла для Кам’янської лікарської амбулаторії(35 тис. грн.); придбання дитячих ігрових майданчиків для навчальних закладів Глибоцького району (120 тис. грн.); реконструкція сільського стадіону вс. Сучевени (900 тис. грн.); поточний ремонт комунальних доріг Купськоїсільської ради (200 тис. грн.); капітальний ремонт Тарашанського ДНЗ(121 тис. грн.); придбання бруківки для облаштування майданчику Глибоцькоїгімназії (100 тис. грн.); придбання дитячих ігрових майданчиків для Кам’янської сільської ради (150 тис. грн.); капітальний ремонт підвального приміщення для тиру Коровійської ЗОШ I—III ступенів (250 тис. грн.); придбання звукопідсилювальної апаратури для закладу культури в с.Чагор(191 тис. грн.); будівництво спортивного майданчика із штучним покриттям в с. Старий Вовчинець (600 тис. грн.); придбання дитячих ігрових майданчиків для Купської сільської ради (190 тис. грн.); придбання предметів довгострокового користування для потреб с. Корчівці (50 тис. грн.); будівництво спортивного майданчику із штучним покриттям для Глибоцькоїрайонної ДЮСШ (700 тис. грн.); придбання дитячих ігрових майданчиків для Корчівецької сільської ради (140 тис. грн.); капітальний ремонт даху Луковецької загальноосвітньої школи I—III ступенів (785 тис. грн.); придбання основних засобів для потреб Будинку творчості та дозвілля с. Молодія(190 тис. грн.); капітальний ремонт покрівлі з реконструкцією мансардного приміщення Глибоцького районного комунального будинку творчості та дозвілля (790 тис. грн.); придбання основних засобів для потреб Будинку культури с. Волока (140 тис. грн.); добудова дошкільного навчального закладу в с. Валя Кузьмина (1 млн. грн.). 

Одним із пріоритетів життя для Григорія Тіміша є благодійна діяльність, так як нею він займається вже багато років. Тому, тепер вже, як народний депутат, продовжує робити добрі справи для громад Глибоцького району. Як приклад, необхідну допомогу для господарських потреб було надано церкві села Йорданешти. Не одноразово, Григорій Іванович, сприяв наданню матеріальної підтримки незахищеним верствам населення.

Окрім цього, за сприянням народного депутата, Волоківська ЗОШ, дитячий садочок с. Коровія, амбулаторія с. Багринівка та Глибоцька ОТГотримали лазерні принтери, а Глибоцька центральна районна лікарня – тахометр. 

Не забув, Григорій Тіміші за галузь культури, якій приділив чимало уваги. Зокрема, підтримав новий проект «Бібліоняня: формуємо націю читачів разом», нагородив авторів кращих робіт до Дня художника, надав матеріальну допомогу Глибоцькій районній бібліотеці до Всеукраїнського дня бібліотек, сприяв обговоренню питань культурних заходів в Червонодібровській Січі, тощо.

Також, протягом року,активно долучався до багатьох творчих проектів в Глибоцькомурайоні. Так, зокрема, надав допомогу учасникам регіонального та обласного фестиваліврумунського фольклору «Мерцішор», до Дня захисту дітей –на організацію заходу в районному Будинку культури «Червона доріжка», організував поїздку до м. Києва та екскурсією до Верховної Ради України переможців обласних іВсеукраїнських конкурсів – учнів та педагогів шкіл естетичного виховання району

Фінансово підтримує депутат і кращих спортсменів району та забезпечує їх необхідним спортивним інвентарем. Зокрема, такі подарунки отримала молодь, при відкритті спортивних майданчиків у смт Глибока та с. СучевениНе залишився без подарунку і гордість району – 9-ий глибоччанин – чемпіон Європи з карате. Також, народний депутат, сприяв у проведенні змагань з мотокросу.

Підсумовуючи результати роботи народного депутата України за 2017 рік, слід зазначити, що для нього дуже важливим є постійне спілкування із мешканцями округу. Він не перестає шукати шляхи для вирішення місцевих проблем через спілкування з виборцями, адже «інтереси простих людей мають бути понад усе» – переконаний Григорій Тіміш.

 

Прес-служба народного депутата України

Григорія Тіміша

 

avatar

Григорій до домнула «Явір»

04 березня 2018 11:33

Похвали мене язичку, бо тя вкушу. Складається враження, що депутат з власної, а не з державної, кишені гроші брав. 

В звіті віддсутня інформація про відкати. які він отримав.

avatar

Явір

04 березня 2018 17:26