Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян: «Відновлення авіасполучення з Чернівцями – запорука залучення інвестицій в економіку регіону»

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян: «Відновлення авіасполучення з Чернівцями – запорука залучення інвестицій в економіку регіону»

25.01.2016, 20:37

На цьому наголосив у своєму вітальному слові голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, звертаючись до учасників Міжнародного авіаційного форуму, що проходить сьогодні, 25 січня, в обласному центрі.

«Питання стабільного авіасполучення для нашого краю є одним з пріоритетних, адже прикордонна Чернівецька область має значний транзитний і туристичний потенціал. Обласна представницька влада надає цьому питанню особливого значення ще й тому, що надійне авіаційне сполучення з іншими регіонами України та державами світу допоможе залучити нові інвестиції у розвиток регіону», – відзначив посадовець.

За словами Івана Мунтяна, відкриття регулярних авіарейсів, в тому числі транзитних, сприятиме динамічному розвитку зеленого, спортивного та релігійного туризму Буковини, а отже створенню нових робочих місць та розбудові соціально-економічної інфраструктури області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю аеропорту вирішить міжнародний авіаційний форум, який стартував у Чернівцях

«Маю надію, що сьогоднішній форум дасть новий поштовх для відновлення ефективної роботи повітряних воріт Чернівецької області. Гадаю, що в цьому може допомогти досвід румунської Сучави, яка нещодавно презентувала відновлений за європейські кошти аеропорт та запровадила низку авіарейсів до міст Румунії та Європи», – підсумував керівник представницької влади краю.

У свою чергу президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко висловив сподівання на те, що за умови врегулювання питання фінансування, перших результатів роботи у напрямку приведення інфраструктури міжнародного аеропорту «Чернівці» у відповідність до сучасних вимог можна очікувати уже за квартал.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради 
1