Глибока-Михайлівка-Червона Діброва: є перший приклад добровільного об’єднання на Буковині

Глибока-Михайлівка-Червона Діброва: є перший приклад добровільного об’єднання на Буковині

11.07.2015, 15:48

Громадські слухання, збори активів та попередні сесії Глибоцької селищної та Михайлівської сільської рад – все це тривало до остаточних рішень, прийнятих на спільній сесії обох рад 10 липня у Глибоці. А рішення про добровільне об’єднання територіальних громад Глибоки, Михайлівки та Червоної Діброви були прийняті депутатами обох рад одностайно. І коли про  це оголосив ведучий – Глибоцький селищний голова Костянтин Горячко, всі присутні в залі районної ради встали і бурхливими оплесками вітали вибір громад, що став першим прикладом не лише на Глибоччині, а  й на всій Буковині. У своїх вітальних словах голови райдержадміністрації та районної ради Георгій Придій і Григорій Ванзуряк назвали таке рішення воістину історичним за часів Незалежності України на теренах нашого краю. Попутньо заступник голови райради, історик за фахом Іван Звоздецький нагадав учасникам зібрання,  що в 1940 році, коли Чернівецька область увійшла до складу України і був створений район з назвою Червонодібровський із центром у Глибоці. І лише згодом – у 1944 році район перейменували у Глибоцький.

            Отже, згідно із зазначеними вище рішеннями утворено Глибоцьку об’єднану територіальну громаду із центром у селищі. Доручено виконуючому обов’язки Михайлівського сільського голови  Валентину Москалюку звернутись до Чернівецької обласної ради із клопотанням про утворення Глибоцької об’єднаної територіальної громади. Відповідно повноваження Михайлівського сільського голови припинити з моменту набуття повноважень новообраними органами місцевого самоврядування Глибоцької об’єднаної територіальної громади, головою Глибоцької об’єднаної селищної ради.

            Правонаступником активів і пасивів (зобов’язань) Михайлівської сільської ради визначено Глибоцьку об’єднану селищну раду.

            Водночас, було названо перелік об’єктів Глибоки (озвучила голова робочої групи Ганна Ванзуряк), що потребують фінансування з держбюджету із метою посилення інфраструктурної спроможності об’єднаної територіальної громади та підтримки добровільно об’єднаних територіальних громад Глибоки, Михайлівки та Червоної Діброви. Оголосили також план соціально-економічного розвитку сіл Михайлівка і Червона Діброва.

            … Спільна сесія завершувала свою роботу і за пропозицією Костянтина Горячка всі присутні в залі разом піднесено виконали Державний Гімн України. І так захотілось тоді щиро сказати: Боже, Україну храни, дай цим людям можливість нарешті зажити рівнем справжнього європейського зразка!

Василь Гейніш.

1