Герцаївські активісти поскаржилися Саакашвілі, що колишні регіонали досі відкрито впливають на ситуацію у районі

Герцаївські активісти поскаржилися Саакашвілі, що колишні регіонали досі відкрито впливають на ситуацію у районі

27.01.2017, 19:55

Про це на своїй сторінці у ФБ написав координатор Руху Нових Сил на Буковині Роман Ванзуряк.  

- Щойно Саакашвілі зустрівся з місцевими активістами, які розповіли йому про проблему в Герцаївській районній лікарні, що тягнеться вже більше двох років. 

 Якщо коротко, то у жовтні 2014 року Герцаївська районна рада відсторонила головного лікаря ЦРЛ Аурела Цинтаря (колишнього голову виборчого штабу партії регіонів) від виконання посадових обов’язків через його корупційну діяльність і призначила в.о. голови Корнелія Андрієску. Цинтар одразу пішов на лікарняний і оскаржив рішення депутатів в суді. В результаті суд призупинив рішення сесії і скомпрометований лікар повернувся на посаду. Контракту з райрадою в нього немає, в трудовій книжці єдиний запис ще з 1998 року про прийняття на посаду головного лікаря. 

У березні 2016 року районна рада знову звільняє Цинтаря, він знову подає в суд і знову виграє. 

В результаті ціла медична галузь в Герцаївському районі не може повноцінно функціонувати, а колишні регіонали досі відкрито впливають на ситуацію в районі.

На цьому прикладі дуже яскраво видно справжнє відношення існуючої системи влади до простих людей. Судова система на найнижчому рівні працює в інтересах тих, у кого є гроші. Влада на місцях фактично не змінилася, суди продовжують творити безпрєдєл. Все це відбувається через безкарність. Як тільки почнуть садити корупціонерів – судова система запрацює на користь людей.

Герцаївським активістам дуже сподобалась теза Михайла Саакашвілі про те, що потрібно посадити за грати 20 тис. суддів, чиновників і прокурорів. Причому не лише «далеких» київських, а й «рідинх» місцевих, щоб ЗАКОН був один для всіх. 

Чернівецька команда Руху Нових Сил буде разом з активістами захищати інтереси колективу Герцаївської районної лікарні в судах і зробить все для того, щоб відновити справедливість, - написав Роман Ванзуряк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі приїхав у Чернівці на Калинівський базар за вишиванкою і відвідав Дяківці на Герцаївщині

Після перебування на Герцаївщині М.Саакашвілі відвідав Глибоччину

Разом з Михайлом Саакашвілі відвідали село Червона Діброва, - написав Роман Ванзуряк у ФБ. -  Вона знаходиться зовсім недалеко від Чернівців, та мало хто знає, що саме тут знаходиться знаменита не лише в Україні, а й за кордоном Червонодібровська Січ. 

Туристична привабливість Буковини – не лише місто Чернівці. Майже в кожному районі Буковини є своя історична «Атлантида», яка може бути реалізована завдяки ефективному управлінню місцевих громад.

1