Генеральний директор Чернівецької обласної лікарні злітав до США із пізнавальним візитом

Генеральний директор Чернівецької обласної лікарні злітав до США із пізнавальним візитом

21.03.2023, 10:11
Депутат Чернівецької обласної ради, генеральний директор ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Дмитро Домбровський відвідав штат Айова (США).
 
Візит відбувся у рамках програми обміну досвідом Конгресу Сполучених Штатів Америки «Відкритий світ». США відвідали п’ятеро керівників медичних закладів в Україні.
 
Під час робочої поїздки Дмитро Домбровський ознайомився з політичною системою штатів та поспілкувався із сенаторами Едді Ендрюсом та Анет Свіні. 
 
Крім того, керівник Чернівецької обласної клінічної лікарні разом з іншими учасниками програми «Відкритий світ» вивчав роботу системи охорони здоров’я США. Вони ознайомилися з організацією діяльності та управління закладами медичної сфери, особливостями фінансування лікувальних установ та доступністю медичної допомоги для населення.
 
«Ми мали змогу ознайомитись з уже реформованою системою охорони здоров’я. У США медична реформа відбулась раніше і там заклади охорони здоров’я вже давно працюють за новим принципом. Американська медицина перебуває на такому ж високому рівні, як і європейська. Там працює страхова медицина. В Україні поки є державний страхувальник – НСЗУ. Отримавши нагоду порівняти, зрозуміли, що реформа української охорони здоров’я рухається до світових стандартів, – розповів Дмитро Домбровський. – Був приємно вражений прихильністю, доброзичливістю американців, а ще більше – їхнім патріотизмом і любов’ю до своєї держави».
 
У рамках програми «Відкритий світ» керівники медичних установ з України взяли участь у передачі на американському телебаченні.
1