'Ганебне рішення': Зеленський розкритикував підвищення тарифів на воду у Чернівцях

"Ганебне рішення": Зеленський розкритикував підвищення тарифів на воду у Чернівцях

03.07.2023, 08:26
Президент України розкритикував рішення НКРЕКП підвищити тарифи на водопостачання для населення, назвавши його ганебним і непрофесійним.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні,  передає Укрінформ.

 «Сьогодні з’явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом», - наголосив глава держави.

За його словами, влада не може і не буде сприймати спокійно такі рішення.

 «Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть», - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила нові тарифи на воду для 33 водоканалів та АТ «Укрзалізниця». Середньозважене зростання склало 32%.

 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що рішення Нацкомісії про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення не були погоджені з урядом. Тож очільник Кабміну доручив розпочати додаткові консультації з їх перегляду.

Рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення не були погоджені з урядом, тож Прем’єр доручив розпочати додаткові консультації з їх перегляду.

Про це у Телеграмі повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Сьогодні дав доручення міністру енергетики і Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень”, – зазначив Прем’єр.

За його словами, під час війни слід діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах, як енергетика та тарифоутворення.

“Ми робимо все можливе, аби забезпечити соціальну справедливість. Збільшуємо пенсії. Виплачуємо субсидії всім, хто їх потребує. Допомагаємо регіонам для сталості тарифів на тепло і гарячу воду. Тоді як непогоджені рішення комісії йдуть урозріз із політикою уряду”, – наголосив Шмигаль.

ДОВІДКОВО:

29 червня 2023 року відбулося засідання НКРЕКП на якому було прийнято рішення прийняти постанову «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ “ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛ” та встановити Підприємству тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення з 01.07.2023 у розмірі 32,976 грн/м³ з ПДВ.

централізоване водопостачання 22,272 грн/м³ з ПДВ;
централізоване водовідведення 10,704 грн/м³ з ПДВ.

1