Гайничеру  зустрінеться з кандидатами у помічники-консультанти депутатів Чернівецької облради

Гайничеру зустрінеться з кандидатами у помічники-консультанти депутатів Чернівецької облради

08.11.2013, 13:57

Сьогодні, 8 листопада, 0 15.00 в залі засідань ОДА (вул. Грушевського, 1, каб. 301) відбудеться зустріч голови обласної ради Михайла Гайничеру з учасниками проекту «Програма стажування молоді в якості помічника-консультанта депутата Чернівецької обласної ради – створення нової генерації політиків незалежної України». Запрошуються представники ЗМІ.

З 15 липня, нагадаємо, на Буковині було оголошено про початок конкурсного відбору для охочих взяти участь у проекті «Програма стажування молоді в якості помічника-консультанта депутата Чернівецької обласної ради – створення нової генерації політиків незалежної України».

Як повідомив BukNEWS автор проекту, член координаційної ради, ЧМ МГО «Студентське наукове історичне товариство» Б.Б.Бейсюк, основна мета програми - допомогти активній та цілеспрямованій студентській молоді отримати практичний досвід та навички під час роботи помічником-консультантом депутата обласної ради, шляхом створення для цього сприятливих умов. Також учасники, які пройдуть два етапи відбору отримають можливість стажування в якості помічника Голови Чернівецької обласної ради, заступника голови обласної ради, керуючого справами обласної ради, голів постійних депутатських комісій обласної ради та виконавчому апараті.

Перший етап проекту стартував 15 липня. Відбувся відбір конкурсних анкет та співбесіда з учасниками, які пройшли в другий тур. Основний етап програми буде тривати п’ять місяців, протягом листопада - квітня 2013-2014 рр.

Стажування проводитиметься на базі обласної ради, молодь буде офіційно закріплена за депутатами обласної ради помічниками-консультантами.

Протягом стажування учасники можуть підвищити свої знання нормативно-правової бази, долучаться до вирішення актуальних питань, вестимуть нагляд за своєчасним надходженням відповідей на депутатські запити та звернення, будуть присутніми на сесіях обласної ради, стануть комунікатором між депутатом та молодіжним середовищем. В рамках проекту буде проведено різноманітні лекції-семінари та тренінги.

Після закінчення стажування учасники програми отримають сертифікати та рекомендації. Також відбудеться підсумковий круглий стіл.

Проект реалізовують Чернівецька обласна рада та ЧМ МГО «Студентське наукове історичне товариство».

Контакті дані:

Автор проекту, член координаційної ради, ЧМ МГО «Студентське наукове історичне товариство» – Бейсюк Б.Б., студент III курсу, факультету історії, політології та міжнародних відносин, ЧНУ ім. Юрія Федьковича.

Співавтор проекту, депутат Чернівецької обласної ради, член постійної комісії з правових питань, міжетнічних відносин, транскордонного співробітництва та антикорупційної діяльності - Павлюк М. В.

1