Гайничеру мав би купити двоповерховий автобус, написати Чернівецька філармонія, Зінкевич, Ротару і пустити по всій Україні, - джерело

Гайничеру мав би купити двоповерховий автобус, написати Чернівецька філармонія, Зінкевич, Ротару і пустити по всій Україні, - джерело

08.11.2015, 15:55

Друкопис програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ від 5 листопада 2015 року.

 Запрошені гості: Мирослав Гринишин, головний режисер Чернівецького обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської та Остап Савчук, художній керівник Чернівецької обласної філармонії

 Ведуча: Людмила Григорчук

Людмила Григорчук: Як у філармонії з фінансуванням?

 Остап Савчук: Згадую з чого почався ремонт. То була колегія ОДА і обласної ради. За планом почалось з 11, 4 година дня , питання стояло конкретно. Ну і ніхто ж не буде слухати. Кажу, щось всі перекинулись на 100 років назад і представили собі як йшов лікар по Кобилянській, пере дим капелюха знімали, учитель, артист, а що зараз маємо. Наші попередники за нам  14 місяців збудували, а ми роками не можемо відремонтувати. Голова Обласної ради каже, що ти хочеш, я кажу гроші на ремонт. З того часу і почали ремонтувати.

 Мирослав Гринишин: Мало бути не так, мали ю сказати , що пане Остап, не спроста ви тут є, от скажіть в першу чергу, а то так підводиться ситуація, людину примушують принижуватися.

 Людмила Григорчук: Все ж задоволені фінансуванням?

 Остап Савчук: Фінансисти, вони знають свою теорію, тому що фінансуються тільки 90% зарплати, 10% маємо заробити. Хоча ми ж такі як і освіта, всі вчителі фінансуються 100%, ми ж державна установа, виконуємо ті державні вимоги, які потрібно виконувати філармонії. Але зрештою відбулося 75-річчя і голова  Обласної ради Гайничеру пообіцяв, що купить автобус. Я так думаю, що до кінця року, там кошти є.

 Людмила Григорчук: Пообіцяв з певністю, що кошти є. А поки автобус орендуєте?

 Остап Савчук: Сказав впевнено, що ми вам купимо автобус. По області маємо пази, ну це такі. Якщо їхати по Україні, в Київ чи куди, треба мати. Наймаємо за свої кошти.

 Мирослав Гринишин: Голова облради мав би купити двоповерховий автобус, написати Чернівецька філармонія, Зінкевич, Ротару і пустити по всій Україні. Внизу своє прізвище, написати за сприяння. Мав би таку рекламу, яка би не снилася жодному ток-шоу, вживу. Так би представляли Чернівці по всій Україні і за кордоном. А так  якщо він соєзволить, может бить, купить з остатків грошей, якщо їх не розкрадуть.

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ www.buknews.com.ua

1