Колекція нагород Другої світової та старовинні долари США: через 'Порубне' та 'Красноїльськ' намагалися вивезти культурні цінності до Румунії

Колекція нагород Другої світової та старовинні долари США: через "Порубне" та "Красноїльськ" намагалися вивезти культурні цінності до Румунії

21.08.2023, 08:15
У пункті пропуску «Порубне» на Буковині прикордонники і митники вилучили колекцію орденів і медалей часів Другої світової війни, яку місцевий житель намагався незаконно вивезти до Румунії.

Про це у Фейсбуці повідомляє Західне регіональне управління ДПСУ, передає Укрінформ.

«У пункті пропуску «Порубне» спільна оглядова група прикордонників та митників виявила у громадянина України колекцію з 16 орденів та медалей часів Другої світової війни. Предмети намагався вивезти 58-річний мешканець Чернівецької області, який їхав до Румунії на власному авто», - йдеться у повідомленні.

 Зазначається, що за минулу добу це вже друга спроба незаконного вивезення культурних цінностей за кордон.

У другому випадку на пункті пропуску "Красноїльськ" виявили дві монети номіналом 1 долар США 1888 та 1923 років випуску. Їх перевозив в особистих речах 43-річний водій, який прямував за кордон автомобілем Mercedes.

Після оформлення відповідних документів співробітники митниці вилучили усі незадекларовані предмети. Їхню справжню культурну або історичну цінність \ визначить експертиза.

1