Жирна пиха олігархів

Жирна пиха олігархів

16.05.2014, 00:26

Ольга Козьмик, голова Чернівецької міської організації Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги

Поколінню, яке уже майже 70 років живе без війни, дуже важко і болісно повірити, що це таки правда, - прийшла війна. На нашу землю і у кожну хату. І якщо навіть гинуть люди не у твоєму рідному місті чи селі, ти пропускаєш біль смертей через своє серце, дивлячись щодня вісті із військових фронтів, що вкрили схід і південь України.

А тут ще такі недоречні, невчасні вибори. Але разом з тим мусиш розуміти, що провести їх треба, бо ворог віроломно напав на твою країну у той момент, коли у ній немає глави.

Зі скрипом на душі сприймаєш цю необхідність, але кожен скаже, що уся ця виборча метушня нестерпно дратує. По-перше, я вважаю просто підлими людей, які записалися у кандидати, маючи визнання суспільства на рівні одного відсотка.

Не забувайте, що вони внесли у ЦВК 200 тисяч доларів, які їм не буде повернуто, якщо вони не ввійдуть у другий тур. Чиї гроші вони викинули на вітер і для чого? У час війни. Кому вони демонструють своє марнотратство? Невже вони не розуміють, що розлючені виборці їх можуть просто розірвати  як якийсь особливий загін диверсантів.

Але є ще один подразник, який просто розлючує до нестями. Коли ви проїдетесь Україною вздовж і впоперек тисячі кілометрів, на кожному кілометрі з обочини  із велетенських «бігмордів» на вас дивляться звисока ситі пихи кандидатів у президенти. Наочна агітація. Кольорові фізіономії у кількаметровий зріст кандидатів у президенти.

Недавно я їхала із Києва і нарахувала таких «красунчиків» півтора сотні, а потім збилася з рахунку. Та й набридло зустрічатися очима із цими самовдоволеними «слугами народу».

Не є таємницею, що кожна така «біг-морда» коштує не менше, ніж річна пенсія середньостатистичного виборця. Загалом ця агітація – це  мільйони, викинуті на вітер. Ні, перед тим вкрадених у народу. Це бюджети цілих районів, це пенсії і зарплати сотень тисяч виборців.

Воно й не дивно, що на придорожніх стовпах висять ті, кого прийнято називати олігархами. Ті, маєтки яких налічують сотні мільйонів доларів, а то й зашкалюють за мільярд.

Що вони нам демонструють, дивлячись на нас звисока з тисяч дорого-оплачених портретів? Вони демонструють нам свою зневагу. От ми, які багаті, а ви там, внизу, як були кріпаками, так ними і залишилися. Ви у боротьбі із нами, олігархами, гинули на Майдані, а ми й надалі дивимося на вас звисока і ви мусите за нас голосувати.

Є три чемпіони серед цих демонстраторів своєї грошової зневаги до нас. Найчастіше висять три абсолютні чемпіони. Не дивно, що усі вони представляють кримінальну владу Януковича – віце-прем’єр його уряду, мільярдер Тігіпко, міністр економіки із уряду Азарова, мільярдер Порошенко і харківський губернатор-беркутівець, креатура мільярдера Ахметова - Добкін. Саме цю грішну трійцю ви найчастіше побачите на цих дошках антинародної зневаги до виборця.

Так само улесливі голоски цих олігархів звучать зі всіх екранів і радіогучномовців. Тут також  є загальновідомим, що виборча реклама на телевізійних каналах і радіо – це також мільйони і мільйони.

До речі, як стверджують кваліфіковані фінансисти, катастрофічне падіння курсу гривні пов”язане із неконтрольованими витратами на рекламу під час виборів. Тому запам”ятайте: ті, що дивляться на вас зі стовпів, саме вони  обвалили гривну і зробили вас удвічі біднішими.

Хоча, здавалося б, куди уже далі бідніти у країні, у якій на одній території живуть найбагатші у Європі олігархи і найбідніше на континенті населення.

Дивлячись на усю цю наругу олігархів над народом, у мене народилася ідея. Ясна річ, що гроші на таку дорогу і зухвалу рекламу витрачаються не зароблені, а вкрадені. У кого? У нас. У народу. Тому я пропоную – за тих, які висять на «біг-мордах» на придорожніх стовпах, категорично не голосувати.

Ці члени олігархічного політбюро нам кажуть: «бабло «побєдіт» добро». Покажімо їм у відповідь, що добро, яке живе у серцях простих людей, має теж кулаки, принаймні, для того, щоб у день виборів цих жирних котів відправити, де раки зимують.

Ольга Козьмик, голова Чернівецької міської організації Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги

 Газета «Доба», 8 травня 2014 року, №17

1


КОМЕНТАРІ (1)

Назвав би статтю  "Голосуй за Юлю !"

avatar

Юрію

16 травня 2014 08:45