Журналісти Буковини вимагають від деструктивних елементів не прикриватись Майданом на догоду меркантильним інтересам

Журналісти Буковини вимагають від деструктивних елементів не прикриватись Майданом на догоду меркантильним інтересам

09.04.2014, 02:56

Заява Чернівецької міжредакційної первинної організації Незалежної медіа-профспілки України щодо тиску на журналістів

 Певні деструктивні елементи, прикриваючись Майданом та Українською Революцією, намагаються використати демократичні зміни, які відбуваються у нашій державі, на догоду своїм меркантильним інтересам.

Так, до Медіа-профспілки звернулася головна редакторка Кіцманської районної газети «Вільне життя» Ольга Кулько. За її словами, представники ГО «Майдан» грубо втручаються у редакційну політику та у процес підготовки журналістських матеріалів.

8 квітня 2014 року дванадцятеро осіб, які назвалися „активістами Майдану”, викликали журналістку до кабінету голови райради, висловлювали претензії до тону висвітлення в очолюваній нею газеті районних подій, вимагали заяви на звільнення з роботи, погрожували викинути її з вікна і спалити її хату, провести її разом з автором неугодної публікації «коридором ганьби».

Висловлюємо категоричне обурення протизаконними діями, спрямованими проти нашої колеги.

Вважаємо неприпустимими особисті погрози журналістам за їх професійну діяльність.

Вимагаємо від громадськості адекватного і цивілізованого реагування на дії журналістів, які працюють в рамках чинного законодавства, навіть якщо комусь їх діяльність не до вподоби.

Звісно, система державних засобів масової інформації потребує реформування, а дії деяких представників професії – правової оцінки. Але ініціювати ці процеси мають інститути громадянського суспільства, а не представники структур з невизначеним статусом, які здобуту демократію подекуди розуміють як вседозволеність.

Закликаємо активістів спрямувати свій громадянський запал на боротьбу зі справжніми ворогами демократії, а не з журналістами. Надто – з представниками районних комунальних ЗМІ, які з останніх сил намагаються бути вірними професії і використати всі можливості, аби не подавати інформацію однобоко і на догоду співзасновникам.

Нагадуємо, що зараз будь-які подібні дії стосовно журналістів, у тому числі примусові кадрові зміни, чинне законодавство трактує як тиск на ЗМІ у передвиборчий період. А закиди щодо змісту публікацій розцінюємо як прямі спроби запровадження цензури.

Вимагаємо від правоохоронних органів та структур самооборони відповідного реагування на факти перешкоджання журналістській діяльності будь-якими особами, незалежно від їхньої партійної приналежності.

Зрештою, вимагаємо від районної влади зупинити тиск на редакцію і головного редактора, а найкраще – вийти з співзасновників комунального ЗМІ і надалі співпрацювати з цією чи будь-якими іншими газетами на комерційних умовах. Тоді газета служитиме тому, кому й має – читачеві, а не владі чи вулиці, і впливати на неї зможе кожен – своєю гривнею, купивши чи не купивши газету в кіоску, передплативши чи не передплативши її через пошту.

Запевняємо, що медіа-профспілка жорстко реагуватиме на всі факти перешкоджання журналістській діяльності, надаватиме членам НМПУ правову підтримку та поширюватиме інформацію про противників свободи слова серед широких кіл громадськості.

Від Чернівецької первинної міжредакційної організації НМПУ Вадим Пелех

1


КОМЕНТАРІ (6)

Тому що через таких продажних писак, як Кобевко і Зарайський страджає імідж журналіста. Медіа профспілка, розберіться спочатку з цими двома любителями бомбонів. Вони ганьблять журналістику Буковини.

avatar

Петро

09 квітня 2014 00:52

Шановна медіапрофспілка та всі порядні журналісти Буковини! Невже ви не бачите, що нова влада просто почала конкретно знищувати Українців! Якщо невистачає  коштів на газ - Українець може палити дровами! Якщо невистачаї коштів на світло - Українець може запалити свічку! Якщо невистачає коштів на освіту - Українець може займатись самоосвітою! Якщо невистачає коштів на комунальні послуги - Українець може жити в шалаші, але жити! Але якщо Українець немає коштів щоб купити собі ліки, то Українець просто ПОМРЕ!!! Не можна спокійно регаувати на те, що кабмін прийняв рішення про сплату ПДВ на імпортні ліки. Всі ліки вже подорожчали на 40 - 60 відсотків, запроваджений новий податок призведе до нового скачка цін на імпортовані ліки і ліки нашого виробництва! Про це відкрито говорить "нова стара" влада!!!  Це називається геноцид власного НАРОДУ!!! 

avatar

Чернівчанин

09 квітня 2014 07:31

Дуже скоро життя стане просто прекрасним! Пелех тільки почав грати м,язами свого великого журналістського таланту! Зараз він почне реалізовувати життєву програму журналіста бути АПРІОРІ в опозиції до будь-якої влади. Зараз він начистить свою каску, почистить свій шолом і почне критикувату цю владу у пух і прах, як він критикував АПРІОРІ владу попередню і ще раз попередню! Пелех, доста вже гратися з касками і шоломами, не в тому ж суть журналіста, Пелех! ми чекаємо твоїх запальних критичних матеріалів! 

avatar

Без паніки!

09 квітня 2014 08:11

Наживо! Сербінчук про справи на Калинці http://promin.cv.ua/

avatar

promin.tv

09 квітня 2014 10:21

Люстрацію журналістів! 

 

avatar

https://www.youtube.com/watch?v=KXI6JEEeP_I

09 квітня 2014 12:39

avatar

Вадим Пелех

09 квітня 2014 21:05