Журналіст Захар Подкидишев і найнятий мерією оператор переконали суд, що чернівчан не було

Журналіст Захар Подкидишев і найнятий мерією оператор переконали суд, що чернівчан не було

03.10.2011, 16:53

Чернівецький окружний адміністративний суд, який у суботу, 1 жовтня, розглядав справу за позовом представників ініціативної групи "Спільними зусиллями захистимо Чернівці" щодо відмови у реєстрації, відмовив у задоволенні їхніх вимог. Для підготовки вироку судді знадобилося більше п'яти годин. Відтак вердикт було оприлюдено близько другої години ночі вже у неділю, 2 жовтня.

Суд взяв до уваги свідчення журналіста  Захара Подкидишева, який роз'яснив, що на зібранні було менше визначеної закноном мінімальної кількості учасників в 200 чоловік. "Я вмію рахувати", - пояснив суду Захар Подкидишев. На підтвердження цих слів суду було представлено відеозапис зборів, який не охоплював всього приміщення.

Раніше, нагадаємо, пославшись на те, що «у ході звірки кількості зареєстрованих громадян з кількістю фактично присутніх на зборах, виявлено, що у дійсності в зборах приймало участь менше ніж 200 громадян (збережено орфографію тексту відповіді юридичного управління міської ради)», секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин вп’яте проігнорував вимоги чернівчан і не зареєстрував ініціативну групу для проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради УІ скликання, яка була створена на зборах громадян у День незалежності України.

Представники ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» намагалися довести у суді, що реєстрація учасників зборів громадян 24 серпня ц.р. проводилася у відповідності до вимог законодавства. Жодної звірки кількості зареєстрованих і фактично присутніх на зборах представники міської ради не проводили. Натомість організатори зборів мають усі необхідні підтвердження правомірності їх роботи.

"Кожен із 214 учасників зборів готовий був у суді засвідчити свою присутність на цьому заході та добровільність свого волевиявлення. Проте судді повірили свідченням одного журналіста і найнятого мерією оператора. Усім цим людям дуже прикро, бо фактично суд прийняв рішення, що фізично їх не існує. Хоча насправді усі вони добре знають, що вони на тих зборах таки були. Ми свідомо обмежилися лише мінімумом, необхідним для того, щоб такі збори були правомочними. Це полегшує роботу з оформлення документів. Що ж, якщо мерія так хоче, то тепер  скличемо збори з більшою кількістю учасників. Може хоч тоді факт існування чернівчан нинішня міська влада більше не заперечуватиме", - повідомили в ініціативній групі.

Див. також: Чернівецького журналіста Захара Подкидишева звинувачують у гапонівщині
25.08.2011, 19:35

(http://buknews.com.ua/page/chernivetskoho-gurnalista-zakhara-podkydysheva-zvynuvachuyut-u-provokatsii-na-koryst-politychnykh-reideriv.html)



КОМЕНТАРІ (6)

Коли вже цю гидоту Подкидишева нарешті хтось викине з міста? від одного чимошніка стільки смердючості, жах. Ублюдок рідкісний. І ніхто його не чіпає, а смердить на всю область.

avatar

Городянин

03 жовтня 2011 12:01

Реклама tik-tak на українській мові: таке маленьке, а таке вонюче!!!

avatar

Ivan

03 жовтня 2011 14:37

Ану лишіть мого кумира у спокої. Заробляє хлопчина як може. Думаєте йому легко??? Йди, бреши людям. І думаєте багато заробляє.

avatar

Фанат Захара

03 жовтня 2011 14:52

Шкода гомосятіну. робить все що скажуть, щоб не "засвітили" його минуле і орієнтацію

avatar

фанат фаната

03 жовтня 2011 21:13

Ну, точно чекає Захарушку  доля Кірєєва. Так само сіпатиметься, прости госопди, бідака.

avatar

Вдумливий

03 жовтня 2011 21:32

Продажний суд відробляє Фірташа гроші! А цей гомік Подкідишев лише плешива шавка, випущена вусатим хазяїном щоб гавкати на чернівчан!!!!!! 

avatar

Журналіст

04 жовтня 2011 13:26