Журналіст Микола Кобилюк  увійшов до складу нової  Ревізійної комісії Незалежної медіапрофспілки України

Журналіст Микола Кобилюк увійшов до складу нової Ревізійної комісії Незалежної медіапрофспілки України

04.03.2019, 16:28

1 березня відбувся перший етап чергового VIII З’їзду НМПУ, делегати якого переобрали керівництво спілки. Робота над затвердженням бюджету НМПУ та програмних документів продовжиться із залученням первинних осередків.

Головою Комітету НМПУ обрано Сергія Штурхецького (Рівне), який є членом Комітету НМПУ від моменту її створення і упровдовж 2017-2019 років був першим заступником Голови НМПУ. Делегати З’їзду затвердили також склад нового Комітету НМПУ, до якого увійшли Наталія Каптусарова (Одеса),  Борис Орел (Миколаїв), Андрій Михайлик (Київ), Сергій Корнієнко (Полтава); Сергій Штурхецький є п’ятим членом НМПУ за посадою.

Делегати З’їзду обрали склад нової Ревізійної комісії, до якої увійшли Олександр Карпенко – голова (Херсон), Олександр Олійник (Донецька область), Микола Кобилюк (Чернівці).

Такі питання порядку денного як затвердження бюджету та стратегії, основних напрямів роботи організації будуть розглянуті за два місяці. За пропозицією новообраного Голови НМПУ Сергія Штурхецького, до розгляду цих питань будуть залучені первнинні профспілкові організації.

“Перед нами стоять непрості виклики , які будуть вимагати швидких і рішучих відповідей, – відзначив Сергій Штурхецький. – У той же час впевнений, що журналісти та журналістки зможуть об’єднатися навколо спільних цінностей і бути разом у ці складні часи випробувань, а Медіапрофспілка зможе стати платформою для надійного захисту їх прав та інтересів”.

Звернення Чайки І.В., Голови НМПУ 2016-2019 рр.

 1-го березня  відбувся перший етап VIII З’їзду НМПУ. Рішенням З’їзду наступним головою Комітету НМПУ обрано Сергія Штурхецького.

Щиро дякую друзям і колегам за підтримку впродовж останніх двох років, ворогам та “корисним ідіотам” – за те, що тримали в тонусі і не дозволяли впадати в розпач!

Сподіваюсь, найскладніші дні медіа-профспілки вже в минулому, болісний етап видалення злоякісних пухлин з “тіла” організації завершено (і одне з рішень сьогоднішнього З’їзду це підтвердило)!

Але, якщо вже продовжувати аналогію, “повне одужання” можливе лише за умови наявності бажання та активної участі в процесі самого “пацієнта”, в нашому випадку – всіх членів медіа-профспілки. Адже оновлений Комітет на чолі з досвідченим і поважним головою, тим не менш, не є ані чарівниками зі світів Джоан Ролінг, ані супергероями Marvel Studios, а отже чудес очікувати не варто.

Як не прикро, але за весь період існування медіа-профспілку час від часу успішно використовували в якості громадської організації для відпрацьовування грантів і звітування за ними, присадивши на цю «голку» свідомість всіх членів профспілки. Особливо активно робилось це в період між двома останніми з’їздами, коли для звітування була важлива лише кількість «записавшихся» в НМПУ, навіть не усвідомлюючих, що окрім «роздачи» прес-карт (до речі, до певного часу також «без розбору»), профспілка має цілу низку можливостей і завдань, яких позбавлені будь-які інші медійні ГО і їм подібні структури.

А отже, нас очікує тотальне перезавантаження свідомості на всіх рівнях організації, аби не попрощатися з ілюзіями щодо того, що в Україні дійсно існує Незалежна медіа-профспілка, з якою рахуються, поважають і вважають за доцільне співпрацю, а не зневажання та ігнорування.

І щиро сподіваюсь, що словосполучення «журналістська солідарність» нарешті припинить існувати лише в якості чарівної мантри у зверненнях до міжнародних донорів, а стане наріжним каменем оновленого фундаменту професійного об’єднання українських медійників – Незалежної медіа-профспілки України!

Ігор Чайка,

голова Комітету НМПУ 2016 – 2019 рр.

Прес-служба НМПУ

1