Жінки у чернівецькій політиці: точки росту та залучення

Жінки у чернівецькій політиці: точки росту та залучення

04.03.2019, 14:49

5 березня 2019 року о 14:00 у приміщенні Літературного целанівського центру (вул. О.Кобилянської, 51, Чернівці) відбудеться обговорення “Жінки у чернівецькій політиці: точки рості і залучення”. Під час заходу, що відбувається в рамках групи проектів з демократичного врядування Програми розвитку ООН, експерти та експертки розглянуть питання участі жінок в органах влади та місцевого самоврядування, політичних партіях у Чернівецькій області, визначення основних проблем, бар’єрів, з якими зіштовхуються жінки у політичній кар’єрі. В рамках обговорення також планується напрацювати шляхи, як спільними зусиллями ці бар’єри долати.

На заході буде також представлено знахідки щодо залучення жінок у демократичні процеси в Чернівецькій області за результатами дослідження доброчесності та інклюзивності демократичних процесів, що проводилось за підтримки Програми розвитку ООН в Україні. Так, у Чернівецькій обласній раді - 64 депутати та депутаток, з-поміж яких 10 жінок, у міській раді - 4 жінки (серед 42). Такі показники є досить низькими в порівнянні з іншими регіонами, а в Чернівецькій міській раді нинішнього скликання на 6 жінок менше, аніж в попередньому скликанні.

 До участі запрошуються представники і представниці Чернівецької міської та обласної рад, регіональних осередків політичних партій, громадських організацій, активісти та активістки, ЗМІ.

Модераторка заходу: Надія Бабинська (Вірна), національна координаторка дослідження

Програма заходу

14:00 - 14:15

Вітальна кава

14:15 - 14:20

Вступне слово від Олени Урсу, заступниці керівника групи проектів з демократичного врядування Програми розвитку ООН в Україні

14:20 - 14:30

Представлення знахідок щодо залучення жінок за результатами дослідження доброчесності та інклюзивності демократичних процесів у Чернівецькій області  

14:30 - 15:00

Залучення жінок до органів місцевого самоврядування та політичних партій у Чернівецькій області: як досягти рівності

15:00 - 15:15

Роль громадського сектору та медіа в утвердженні гендерної рівності  

15:15 - 16:00

Обговорення

Довідково:

Дослідження доброчесності та інклюзивності демократичних процесів в регіонах України відбувається в рамках програми ПРООН з  демократичного врядування за підтримки Уряду Канади, Посольства Франції в Україні, Міжнародного фонду солідарності (Польща) і Міністерства закордонних справ Данії. Деталі тут.

1