Фищук попросив нардепів розбудувати пункти пропуску, два мости через Чорний і Білий Черемош, євроколію через Чернівці, Коломию та Івано-Франківськ

Фищук попросив нардепів розбудувати пункти пропуску, два мости через Чорний і Білий Черемош, євроколію через Чернівці, Коломию та Івано-Франківськ

30.03.2018, 16:45
Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук з робочою поїздкою перебуває у місті Івано-Франківськ, бере участь у спільному виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, Комітету ВРУ з питань бюджету, Комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності та Комітету ВРУ з питань економічної політики.
 
Головна тема зустрічі: «Розвиток транспортної інфраструктури Карпатського регіону України як ключова умова його соціально-економічного зростання».
 
Під час засідання Олександр Фищук зазначив: «Ми ставимо питання і просимо не тільки для нашої області, а й для Прикарпаття та усієї України розбудувати пункти пропуску, а також два мости через Чорний і Білий Черемош. Мова йде про автомобільне сполучення між пунктами пропуску, між районами і зрештою - областями. Нам треба ще вкласти біля 800 млн грн на це».
 
Окрім того, голова Чернівецької облдержадміністрації порушив перед нардепами питання щодо залізничного сполучення. «Ми провели перемовини із румунською стороною шодо відновлення залізниці з Румунії до Угорщини. Також ми ставимо питання про євроколію через Чернівці, Коломию та Івано-Франківськ», - додав він.
 
Окремо Олександр Фищук звернув увагу на дуже важке залізничне сполучення обласного центру зі столицею.
 
Прес-служба Чернівецької ОДА
1