Фищук назвав своїх кандидатів на посади заступників голови ОДА і голів РДА

Фищук назвав своїх кандидатів на посади заступників голови ОДА і голів РДА

10.02.2015, 18:09

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук зустрівся сьогодні з журналістами. Керівник виконавчої гілки влади краю розповів предствникам регіональних ЗМІ, яким чином формуватиме свою команду.  

«Я не ідеальний, в мене будуть помилки, як і в моєї команди, яку я формую. Якщо ви бачите якусь проблему, повідомляйте про неї, пропонуйте шляхи її розв’язання і будемо разом її розв’язувати. Якщо критикуєте – то критикуйте справедливо», - наголосив голова облдержадміністрації. Фищук також зазначив, що буде вельми вдячний за допомогу виконавчій владі з боку громадськості у цей нелегкий для країни час.

Зокрема, Олександр Фищук назвав деяких кандидатів, яких він бачить заступниками голови Чернівецької ОДА та головами РДА. "Проте це аж ніяк не значить, що на ці посади буде призначено саме цих людей", - уточнив голова ОДА. - "Це тільки мої пропозиції, можливо, хтось запропонує інших кандидатів і я запропоную на затвердження їх". 

 За його словами, на офіційному сайті ОДА буде створений розділ, де представники громадськості зможуть запропонувати свої кандидатури, як керівників РДА, так і інших структурних підрозділів виконавчої влади. 

Заступником голови ОДА - керівником апарату Чернівецької ОДА можуть призначити колишнього помічника народного депутата Олександра Фищука Руслана Сенчука.

Зберегти посади голів РДА можуть Михайло Андрюк (Вижниця), Віорел Ястремський (Герца) і Ярослав Бартош (Сторожинець). 

Натомість Путильщину, на думку О.Фищука, міг би очолити Микола Савчук, Хотинщину - Петро Допіряк, Глибоччину - Георгій Придій. Проти останньої кандидатури, розповів журналістам голова Чернівецько ОДА, нібито не заперечував народний депутат Г.Тіміш. 

Наразі голови всіх РДА написали заяви на звільнення, як того вимагає закон. Тому і тим, хто претендуватиме на посаду повторно, і новим кандидатам доведеться з самого початку пройти всю процедуру призначення. 

Олександр Фищук також повідомив, що до нього вже приходили на прийом представники Сокирянщини. Одні пропонували на посаду керівника району Василя Козака, інші - категорично заперечували проти можливості такого призначення. 

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук також підписав заяву на звільнення начальника управління суспільних комунікацій Марини Тимофійчук.

"Зараз ця посада вакантна, тому, якщо у когось із представників громадськості є пропозиції, то я візьму їх до уваги", - сказав він на прес-конференції.

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук відповів на питання BukNews щодо подання ним кандидатури Володимира Куліша на посаду свого першого заступника, про що він повідомив під час свого представлення. 

Після того, як голова Чернівецької ОДА отримав звернення від громадської організації ЧОО «Майдан» та партії ВО «Свобода» щодо неприпустимості призначення на цю посаду Куліша, він мав зустріч із Кулішем, під час якої запропонував тóму зустрітися з представниками "Майдану" та ВО «Свобода» і обговорити, які претензії та зауваження мають активісти до його персони, як кандидата у перші заступники.

- Володимир Іванович погодився з такою пропозицією, - сказав Олександр Фищук. - Сьогодні я йому телефонував. Він сказав, що ще не зустрічався (з активістами), бо у нього запалення легенів», - зазначив губернатор краю.

На уточнююче запитання: чи пішли вже на Київ документи про призначення Куліша, як було оголошено, голова ЧОДА пояснив, що такі документи до Києва ще не надсилали. В тому числі через те, що сам претендент не заврешив їх підготовку.

Документи Куліша на Київ ще не пішли, - сказав Олександр Фищук. 

З контексту відповіді можна зрозуміти: Олександр Фищук не виключає, що претендент на високу посаду сам може від неї відмовитися. Врешті голова ЧОДА не підтвердив також того, що між ним і його потенційним першим заступником зберігається єдність декларованих позицій. А отже не виключається  можливість того, що обіцяна посада Кулішу не дістанеться.

Завершити формування команди, як і обіцяв, голова ЧОДА планує за два - три тижні. Також він вкотре заперечив, що на призначення на посади відбуватимуться за квотним принципом. 

1