«Фронт Змін» вимагає провести дострокові вибори міських голів Києва, Чернівців та інших міст, де влада позбулася «неугодних» мерів

«Фронт Змін» вимагає провести дострокові вибори міських голів Києва, Чернівців та інших міст, де влада позбулася «неугодних» мерів

22.03.2012, 16:40

Партія регіонів захопила владу і боїться виборів - Арсеній Яценюк

«Фронт Змін» вимагає провести дострокові вибори міських голів Києва, Чернівців та інших міст, де влада позбулася «неугодних» мерів.

«Партія регіонів просто захопила владу і боїться виборів, бо чудово усвідомлює, що програє вибори на всіх територіях. Президент Янукович, коли йшов на президентські вибори, пообіцяв владу громадам. Виявляється, що громада вся знаходиться в офісі Партії регіонів. Саме тому ми наполягаємо на тому, щоб у Києві, Чернівцях і у всіх інших містах, де ПР через скупку голосів і через залякування зняла мерів, були оголошені вибори», - заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.

Автор проекту постанови про проведення дострокових виборів міського голови Чернівців Геннадій Москаль наголосив, що з того часу, як провладна більшість у Чернівецькій міській раді припинила повноваження міського голови Миколи Федорука, минув уже рік. «І скільки не вносяться проектів постанов про вибори міського голови, вони блокуються, тому що в правлячої партії немає достойного кандидата, не виріс його рейтинг і не виросте ніколи. Сьогодні відсутній міський голова Новодністровська, три голови рад із районів Чернівецької області. Ви фактично взяли владу в Чернівецькій області і привели її до анархії. Ви хочете дотягнути це до виборів, щоб ваші люди, які тимчасово виконували обов’язки, здійснювали адміністративний ресурс на виборах до парламенту України», - звернувся Геннадій Москаль до представників провладної партії.

Парламент – єдиний державний орган, уповноважений призначати позачергові вибори до місцевих рад, і провладна більшість зловживає цим, підкреслив член «Фронту Змін», народний депутат Руслан Князевич. «Автор вніс проект постанови 9 лютого цього року, для того, щоб за 60 днів, як це каже закон, проголосувати і дати старт виборчій кампанії. Але це рішення виноситься сьогодні, коли минає 1,5 місяці. Це означає, що тут застосовується механізм маніпуляції, - наголосив він. - Йдеться про те, чи ВР і далі буде зловживати свої конституційним правом на призначення позачергових виборів і закривати очі на те, що абсолютно нещадно попирається право на самоврядування».

Провладна більшість не підтримала цей проект постанови. За нього проголосували 132 народні депутати.