Фото- та відео реєстратори, GPS-трекери, переносні радіостанції: рейдові групи держлісгоспів Буковини оснащенні на належному рівні

Фото- та відео реєстратори, GPS-трекери, переносні радіостанції: рейдові групи держлісгоспів Буковини оснащенні на належному рівні

14.05.2018, 16:12

Рейдові групи держлісгоспів області з охорони держлісфонду оснащенні на належному рівні  

 У Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства (ЧОУЛМГ) відбувся огляд рейдових груп з охорони державного лісового фонду. Оснащені машинами підвищеної прохідності, рейдові групи держлісгоспів проводять постійне патрулювання лісових масивів, оперативно реагують на факти лісопорушень та браконьєрства, а також успішно працюють на попередження незаконних порубок лісу, контролюють відпуск і перевезення лісопродукції.

До їх складу входять інженерно-технічні працівники відділів лісового господарства державних лісогосподарських підприємств області.

Також серед завдань рейдових груп – проводити цілодобовий моніторинг стану лісового фонду щодо пожежної безпеки, виявляти та ліквідовувати загоряння, при необхідності надавати допомогу туристам, відвідувачам лісових масивів.

«Попереду посушливе і спекотне літо, тому посилену увагу приділяємо зараз протипожежним заходам», – наголосив начальник Чернівецького ОУЛМГ Віктор Сахнюк.

Проведений огляд засвідчив, що усі рейдові автомобілі мають належний вигляд та задовільний технічний стан. Машини оснащені відповідною технікою для реєстрації випадків правопорушень – фото та відео реєстраторами, GPS-трекерами, переносними радіостанціями, укомплектовані протипожежним інвентарем, ранцевими вогнегасниками, респіраторами, аптечками, мають матеріали для фіксації та документування виявлених фактів лісопорушень.

Керівник обласного управління лісового господарства вказав окремим представникам підвідомчих галузевих підприємств на необхідність придбати сучасні автомобілі для ефективного патрулювання державного лісового фонду.

«Приємно відзначити, що робота рейдових груп наших лісгоспів є результативною, зросла кількість виявлених лісопорушень. Налагоджено також дієве співробітництво з правоохоронними органами краю», – зазначив начальник ЧОУЛМГ Віктор Сахнюк.  

 Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ

1