Фонд Арсенія Яценюка 'Відкрий Україну' та видавництво 'Зелений Пес' Братів Капранових презентують нову книгу для дітей

Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" та видавництво "Зелений Пес" Братів Капранових презентують нову книгу для дітей

15.09.2011, 20:16

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» та видавництво «Зелений пес» Братів Капранових презентують книгу для дітей «Тарас Шевченко і Я» на 18-му Міжнародному книжковому «Форумі видавців у Львові». «Форум видавців у Львові» відбудеться 14-18 вересня 2011 року, на якому очікують близько 300 авторів з 26 країн світу – з п’яти континентів. Вперше на Форум приїдуть автори з Нової Зеландії, Конго, Нігерії, Австралії, Казахстану та Естонії.

Книга «Тарас Шевченко і Я» продовжить випуск серії дитячих детективних розслідувань «12 балів» про видатних людей України, які вплинули на хід історії та залишили свій слід у культурі країни. Історія України сформована біографіями видатних людей. Російсько-радянська ідеологія поклала відбиток не тільки на тлумачення минулого, а й призвела до плутанини та виникнення стереотипів, полярні версії української історії у різних суспільних груп, різних регіонів нашої країни. Завданням серії книжок «12 балів» (для дітей середнього шкільного віку, їх вчителів та батьків) було якщо не зруйнувати, то хоча б підважити усталені стереотипи та сформувати власну неупереджену думку кожного читача стосовно видатних особистостей.

Стрижневою у серії є книжка «Тарас Шевченко і Я», яка вийшла у світ завдяки спільним зусиллям Фонду «Відкрий Україну»
та видавництва «Зелений пес» Братів Капранових. У книзі діти зможуть дізнатись про Тараса Шевченка – геніального поета, талановитого художника, неординарну особистість свого часу, зможуть розібратися, чому його вважають душею України, а його твори вивчають у школі.

Презентація книги відбудеться на Всеукраїнському бібліотечному з'їзді 16 вересня о 14-00 у Львівській обласній бібліотеці для дітей (Винниченка, 1). Назва презентації: «Відкритий урок від Братів Капранових та Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»: «Як зацікавити дітей історією та літературою». Друга презентація «Історія може бути цікавою» для відвідувачів Форуму відбудеться 17 вересня о 14-00.

Книжка «Тарас Шевченко і Я» буде розповсюджуватися через мережі книгарень по всій території України, щоб усі охочі могли придбати її у будь- якому регіоні країни.

Галина Єреміца, вільна журналістка