Фірма, до якої має претензії Каспрук, звинуватила мерію у відкатах, корупції, а Кушнірика в організації кримінального переслідування

Фірма, до якої має претензії Каспрук, звинуватила мерію у відкатах, корупції, а Кушнірика в організації кримінального переслідування

03.01.2015, 15:15

ТОВ Виробничо-будівельне підприємство "Укргазкомплект", яке мало в Чернівцях виконати ремонт вулиці Богдана Хмельницького, звинувачує Чернівецьку міськраду в корупції, "відкатах" і кримінальних переслідуваннях. Про це йдеться у відповіді на запит, який фірмі надіслала редакціяmolbuk.ua

 Зокрема, у листі повідомляється, що "порушення графіка виконання робіт на вулиці Б. Хмельницького відбулося у зв’язку з бездіяльністю Замовником будівництва, оскільки відбулась затримка в передачі об’єкту Підряднику".

 "Відповідно до умов договору Замовник повинен до початку робіт здійснити попередню оплату у розмірі 15% від вартості робіт, для закупівлі будівельних матеріалів, але станом на сьогодні жодної гривні відповідно до умов договору не перераховано на рахунок Підрядника", - йдеться у листі за підписом директора "Укргазкомплекту" В’ячеслава Опанасенка.

 Керівництво фірми також повідомляє, що йому відомо, що кошти на виконання зазначених робіт виділені та наявні на рахунках міської ради, і з цього приводу підприємство звернулося до суду з приводу "захисту своїх законних інтересів та спонукання Замовника будівництва до виконання умов договору".

 Водночас керівництво підприємства у своєму листі висловило незадоволення публікаціями в чернівецьких ЗМІ, в котрих від імені міського голови Чернівців "подається недостовірна та неправдива інформація відносно діяльності, місця знаходження, а також досвіду виконання будівельних робіт підприємством".

 "У свою чергу повідомляємо, що ТОВ ВБП "Укргазкомплект" мало досвід виконання будівельних робіт в місті Чернівцях, а саме – реконструкція дорожнього покриття по вулиці Комунальників, котре було виконане належним чином, за власні кошти нашого підприємства, прийняті громадою, при цьому розрахунки за виконані роботи були здійснені із значним запізненням - понад ріік з моменту приймання – передачі робіт", - повідомляється в листі.

 Разом з тим, фірма звинувачує посадових осіб Чернівецької міськради начебто у кримінальному переслідуванні підприємства.

 "Ще до оприлюднення переможця по даній державній закупівлі, секретарем Чернівецької міської ради Кушніриком Я. Д. було здійснено замовне кримінальне переслідування нашого підприємства, з використанням свого службового становища, що не добавило довіри до місцевої влади відносно використання власних коштів нашого підприємства для початку виконання будівельних робіт. Оскільки першочергові витрати на закупівлю будівельних матеріалів складають понад 8 мільйонів гривень", - йдеться у заяві.

 Водночас підприємство заявляє, що не відмовляється від виконання умов договору з міськрадою, але "в свою чергу вимагає від замовника будівництва належного виконання умов договору та всебічного сприяння у виконанні зазначених робіт підрядником".

 Як відомо, міська рада планує розірвати угоду з підрядником з ремонту вулиці Б. Хмельницького, бо фірма досі не розпочала виконувати роботи.

 Фото МБ

 Джерело: Молодий буковинець

Свою позицію щодо ремонту вулиці Богдана Хмельницького мер Чернівців озвучив під час прямого ефіру  програми «Суть речей» на радіо Станція 103.2 ФМ.

- Щодо доріг і про вулицю Богдана Хмельницького. Насправді дуже багато зроблено доріг, відремонтовано, - сказав Олексій Каспрук. - Ми мало робили капітальних ремонтів, бо ситуація була така, що у першому півріччі фінансування майже не було. Сьогодні роботи проводяться, багато зробили міжбудинкових проїздів, тротуарів, але безперечно не достатньо, тому що є проблеми з реальними живими грошима, які ми не можемо отримати: теоретично у нас гроші є, а практично нам казначейство їх просто не пропускає. Але я думаю, що ми будемо змінювати ситуацію. Що стосується вулиці Богдана Хмельницького – це дуже болюча для мене тема, тому що як її робили – це окрема тема розмови, але на сьогоднішній день ми оголосили тендер, тендер виграло підприємство, яке зобов’язано розпочати роботи. На жаль, роботи ще не починаються, з 1 грудня підприємство вже мало виконувати роботи.

 ВЕДУЧА: чому так?

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: просить гроші, але у нас договором не передбачувана обов’язкова сплата авансу і сьогодні є питання до того підприємства і є побоювання, що отримавши аванс, роботи все рівно не будуть робитись. Тому у мене була зустріч з представником цього підприємства.

 ВЕДУЧА: це підприємство з Чернівців?

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: так, вони зареєстровані у Чернівцях, але тут у них фактично нічого немає. Тому чітко поставили –актуємо, якщо не будуть виконуватись роботи, то будемо розривати договір.

 ВЕДУЧА: а скільки на це є часу?

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: вони пообіцяли, що за 4-5 місяців зроблять дорогу. У мене є сумніви, але ми вимушені були визнати їх переможцем, тому що законних підстав відмовити у нас не було.

ДОВІДКОВО:

В міській раді готові розірвати угоду із підрядником, який мав би відремонтувати дорогу на вулиці Богдана Хмельницького, повідомив міський голова.

Причина – роботи, які мали розпочатись ще 1 грудня, так і не зрушили з місця, повідомляє "Місцевий час Чернівці".

Мешканцям відтак, знову доведеться запасатись неабияким терпінням, міська рада знову проводитиме тендер та визначатиме, хто наступний ремонтуватиме цю вулицю.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Николай Щербината як то не вестися? я, може, теж хочу собі таку файну машину мати як у Бешлея і з фітіцею такою ж чорнявою гуляти... он, як він швидко розкрутився. То чим я гірший? Ясєн пєнь, шо нам не так платя як вам, але за півроку на жигуля якогось тут назбираю брехливими постами і коментами, гадаю)

)))))))))))

ніколка , ТИ БРЕХЛИВА (видалено адміном) ,сам фітіцією пасивною станеш на пару з Є(видалено адміном)еміцею (видалено адміном))))))  "знаєш правду" про те хто активний член))) хто кому комуніст,а хто кому регіонал)))

сЦуки, з Новим роком! У ньому ви будете ПАСІВНИМИ СцУКАМИ))))

avatar

чернівчани

03 січня 2015 16:22