Фальшиві церковні ікони буковинець видавав за раритетні творіння відомих митців ХІХ століття

Фальшиві церковні ікони буковинець видавав за раритетні творіння відомих митців ХІХ століття

27.04.2016, 01:20

         Днями Вижницький районний суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження щодо 35-річного жителя місцевого с. Вахнівці, який небезпідставно обвинувачувався у шахрайських діях…

         Було достовірно встановлено, що біля 12.00 години 30 січня 2016 року фігурант, керуючись корисливими мотивами, реалізував набожному мешканцю одного із населених пунктів чотири церковні ікони із спеціальним церковним маслом, видаючи їх за творіння рук відомих майстрів ІХХ століття, а також металевий ланцюжок із хрестиком – всього за 13 тис. гривень. Колекціонер антикваріату із гордістю почав демонструвати його членам місцевої церковної громади, але  спершу земляки, а згодом і фахівці-експерти офіційно засвідчили, що дані церковні ікони не що інше, як майстерно виготовлені підробки.

Тож уже згодом було звернення потерпілого до правоохоронних органів, встановлення особи шахрая, кримінальне провадження, ретельні мистецькознавчі експертизи та інші, передбачені чинним законодавством, слідчі дії та, зрештою, лава підсудних.

Ретельно проаналізувавши доказову базу, служителі Феміди визнали підсудного винним в інкримінованому кримінальному правопорушенні (злочині) і за скоєне шляхом обману шахрайство, зваживши всі «за» та «проти», призначили йому покарання у вигляді 160 годин громадських робіт на об’єктах, визначених органами місцевої влади.

Для повноти характеристики засудженого зазначимо, що кілька років тому він уже мав нагоду переконатись, що за будь-яку протиправну дію доводиться відповідати перед законом, оскільки теж на лаві підсуднй «звітував» за відкрите заволодіння майном земляка. але так відповідних висновків, як бачимо,  для себе і не зробив. Окрім того, у його сімействі виховується п’ятеро неповнолітніх дітей, тож кримінально-карані проступки батька у якійсь мірі можуть стати для них хибними життєвими орієнтирами…

                                   Володимир Драюк, ТУ ДСАУ в області

1


КОМЕНТАРІ (1)

так вы еще менты и детей подставляете через родителей . ах вот как! ну вы менты сволочи натуральные!

avatar

Алексей

26 квітня 2016 22:33