Екс-голову району, який катував рибалок, засудили до п'яти років позбавлення волі – умовно!

Екс-голову району, який катував рибалок, засудили до п'яти років позбавлення волі – умовно!

26.12.2011, 19:27

Бойчуку і його родині дали 5 років тюрми. Охоронцям ставка – одному 5,5 років, іншому 6,5 років тюремного ув"язнення.
Завершилася перша судова резонансна справа у Чернівецькій області. Першотравневий районний суд виніс вирок по справі катування рибалок у Заставнівському районі.

Довго думав суддя у донарадчій кімнаті: від четверга до понеділка не було вироку тим, хто катував людей.

Нарешті вирок прозвучав:
Колишнього голову Заставнівської РДА, Заставнівської райради, першого у списку депутатів від партії регіонів Михайла Бойчука визнано винним. Його засуджено до п"яти років позбавлення волі – умовно.

Такі ж терміни одержали його подільник-родичі: брат і зять. Вони також 5 роки відбуватимуть умовно. Не так пощастило охоронцям ставка (вони ж бо не родина Бойчуків). Їх засудили до 5.5 та 6,5 років ув’язнення. Аби знали як служити негідникам і виконувати їхні забаганки. Прості люди будуть гнити у тюрмі , а Бойчук зі своєю родиною буде на волі жити.

Кажуть, що адвокати потерпілих рибалок і прокуратура не погоджуються з вироком суду. На їхню думку надто м’яке покарання нестиме Михайло Бойчук. Тому готується апеляційна скарга, у якій, напевне, вимагатимуть покарати Бойчука справедливо: позбавлення волі.

Нагадаємо, що у квітні 2011 року Бойчук зі своїм братом, зятем і двома охоронцями ставка у Заставні жорстоко катував чотирьох рибалок, які без дозволу ловили рибу у ставку.

Людей приковували кайданами до електроопори, били битами, ламали ребра, вибивали зуби. Також стріляли з різних видів зброї. Завдяки ЗМІ про цю справу стало відомо президентові України та широкій громадськості. Катів закрили у СІЗО. Бойчуку вдалося одержати довідку про різні хвороби і уникнути ув’язнення. За цей час горе-рибалкам було відшкодовано збитки за побої. І вони просили суд суворо вже не карати катів. Також московські попи виступили на захист катів.

Петро Кобевко

Джерело: chas.cv.ua



КОМЕНТАРІ (1)

ха-ха-ха. ну і поци ці охоронці! Плачу і сміюся.  Папаєв таки довів, що ми не Гондурас. Бо в Гондурасі б обурилися, а нас всі задоволені! Слава Україні, вовіки слава!

avatar

биту тримав

27 грудня 2011 19:43