Екс-директор чернівецького ринку, якого судять за $250 тисяч хабара, має повернути селу під Києвом 3 гектари землі

Екс-директор чернівецького ринку, якого судять за $250 тисяч хабара, має повернути селу під Києвом 3 гектари землі

20.10.2016, 18:15

Суд витребував з незаконного володіння ТОВ «Профітек Плюс» на користь Гореницької сільської ради Києво-Святошинського району земельну ділянку площею 2,91 га. Про це свідчить рішенняГосподарського суду Київської області від 3 жовтня.

Ділянка розташована в с. Гореничі по вул. Кленовий Узвіз.

Гореницька сільрада передала її в оренду фірмі «Профітек Плюс» у грудні 2008 року строком на 49 років для розміщення виробничоскладських та офісних  приміщень.

Цього року сільрада подала позов з вимогою витребувати ділянку з незаконного володіння фірми, який суд задовольнив. Суд виходив з того, що договір оренди не набув чинності, оскільки не відбулась його державна реєстрація у встановленому законодавством порядку.

Даний факт підтверджується довідкою з Держреєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек та Єдиного реєстру заборони відчуження об’єктів нерухомого майна.

Представники фірми в суд не з’явилися.

Засновником ТОВ «Профітек Плюс» є чернівчанин Іван Ринжук. Це колишній директор «Калинівського ринку» у Чернівцях (з 1996 по 31.03.2011). Навесні 2011 року він був затриманий за звинуваченням в отриманні $250 тис хабара за продаж торговельного павільйону на ринку. Також його звинуватили у привласненні майна та ухиленні від сплати податків. Через кілька місяців після затримання Ринжука правоохоронці розповіли про перші дані розслідування, зокрема, про його причетність до понад 20 фірм, в тому числі тих, які працювали у Києві.

У 2013 році справа щодо Ринжука була передана до суду, і в лютому 2015 року суд виніс виправдувальний вирок. Однак апеляційний суд це рішення скасував і відправив справу на новий розгляд до іншого суду, де розгляд призначено на 21 листопада цього року.

Джерело: http://nashigroshi.org/

1